Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδο στις τιμές του αργού "βλέπουν" οι traders

Οι τιμές του πετρελαίου αναμένεται να αγγίξουν νέα υψηλά πολλών μηνών αυτήν την εβδομάδα, λόγω βελτιωμένων οικονομικών στοιχείων από τις ΗΠΑ και την Κίνα, σύμφωνα με το CNBC.

Άνοδο στις τιμές του αργού βλέπουν οι traders
Οι τιμές του πετρελαίου αναμένεται να αγγίξουν νέα υψηλά πολλών μηνών αυτήν την εβδομάδα, λόγω βελτιωμένων οικονομικών στοιχείων από τις ΗΠΑ και την Κίνα, σύμφωνα με το CNBC. Ωστόσο, μια μειοψηφία traders αμφισβητεί το ράλι, υποστηρίζοντας πως η κίνηση προς τα πάνω είναι υπερβολική και πως η υποχώρηση των τιμών τη Δευτέρα μπορεί να συνεχιστεί.

Η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου υποχώρησε στην Ασία κοντά στα 96 δολάρια το βαρέλι καθώς οι traders κατοχύρωσαν κέρδη λόγω των ανανεωμένων ανησυχιών για την ευρωζώνη, μετά τις ενδείξεις πολιτικής αβεβαιότητας στην περιοχή, ενώ επιβαρυντικά λειτούργησε και η μικρή άνοδος της τιμής του δολαρίου. Τα futures του αμερικανικού αργού κινούνται ανοδικά τις τελευταίες οκτώ εβδομάδες.

Σε σχετική έρευνα του CNBC, επτά στους εννέα ερωτηθέντες traders δήλωσαν πως περιμένουν αύξηση των τιμών αυτήν την εβδομάδα, ενώ ένας προέβλεψε ότι οι τιμές θα παραμείνουν σταθερές στα τρέχοντα επίπεδα και ένας ότι θα υποχωρήσουν.

Την εβδομάδα που έληξε στις 29 Ιανουαρίου, οι καθαρές long θέσεις στα futures του αμερικανικού αργού αναρριχήθηκαν για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα, αγγίζοντας τα 207.054 συμβόλαια, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2012.

Οι τιμές των futures του αμερικανικού αργού δεν έχουν (ξανά)δοκιμάσει ακόμα τα 100 δολάρια, επίπεδο που έχει αποδειχθεί δύσκολο να διασπαστεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v