Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Liberty Global: Έτοιμη για εξαγορά Virgin Media

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος John Malone ετοιμάζει μεγάλη "εισβολή" στην Βρετανία καθώς η Liberty Global προτίθεται να εξαγοράσει την Virgin Media και να ανταγωνιστεί την BSkyB.

Liberty Global: Έτοιμη για εξαγορά Virgin Media
Η Liberty Global ετοιμάζεται να κάνει προσφορά εξαγοράς της Virgin Media, της βρετανικής επιχείρησης καλωδιακών ΜΜΕ που η αξία της ξεπερνά τα 20 δισ. δολ.

Εφόσον επιτευχθεί η συμφωνία, θα αποτελεί την μεγαλύτερη «εισβολή» του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου John Malone στην Βρετανία και θα δημιουργήσει νέα μέτωπα σύγκρουσης με τον πρώην συνεταίρο και νυν ανταγωνιστή του, Rupert Murdoch.

Πηγές αναφέρουν στα διεθνή μέσα ότι η συμφωνία αναμένεται να ανακοινωθεί πολύ σύντομα, έστω κι αν έρχεται πέντε χρόνια από την πρώτη φορά που προσπάθησε η Liberty Global να αγοράσει την Virgin Media, στην οποία η Virgin Group του Sir Richard Branson εξακολουθεί να έχει μερίδιο 3%.

Αν εξασφαλίσει την δεύτερη μεγαλύτερη συνδρομητική τηλεόραση της Βρεανίας, ο κ. Malone θα ανταγωνίζεται άμεσα την κορυφαία στον χώρο BSkyB, που ανήκει στον όμιλο News Corp. του μεγιστάνα Murdoch.

Η Virgin Media προσφέρει επίσης τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες.

Η μετοχή της Virgin Media εκτινάσσεται 15% στο χρηματιστήριο του Λονδίνου αντιδρώντας στις εξελίξεις, δίνοντας στην εταιρία κεφαλαιοποίηση της τάξης των 7,6 δισ. στερλινών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v