Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Το έλλειμμα θα υποχωρήσει το 2013

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα ανακοινώσει έλλειμμα $ 845 δισ. το 2013, αλλά οι προοπτικές για το χρέος παραμένουν αρνητικές, προβλέπει η διακομματική επιτροπή προϋπολογισμού του αμερικανικού Κογρέσου (CBO).

ΗΠΑ: Το έλλειμμα θα υποχωρήσει το 2013
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ θα ανακοινώσει έλλειμμα $ 845 δισ. το 2013, αλλά οι προοπτικές για το χρέος παραμένουν αρνητικές, προβλέπει η διακομματική επιτροπή προϋπολογισμού του αμερικανικού Κογρέσου (CBO).

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το CBO προβλέπει ότι η αύξηση στους φόρους θα βοηθήσει να μειωθεί το έλλειμμα κάτω από το $ 1 τρισ. για πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ωστόσο, το δημόσιο χρέος αναμένεται να αυξηθεί στα $ 20 τρισ. το 2023, στο 77% του ΑΕΠ. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τη δεκαετία του 1950.

"Τα ελλείμματα προβλέπεται να αυξηθούν κατά την επόμενη δεκαετία, λόγω των πιέσεων από την γήρανση του πληθυσμού, την αύξηση στο κόστος υγειονομικής περίθαλψης, την επέκταση των επιδομάτων για ασφάλιση υγείας και την αύξηση στις πληρωμές τόκων του ομοσπονδιακού χρέους" σημειώνεται στην έκθεση του CBO.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v