Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ομπάμα: Έκκληση σε Κογκρέσο για σχέδιο περικοπών

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, ζήτησε την Τρίτη από το Κογκρέσο να αποφύγει τις απότομες περικοπές στις δαπάνες με την έγκριση ενός βραχυπρόθεσμου σχεδίου.

Ομπάμα: Έκκληση σε Κογκρέσο για σχέδιο περικοπών
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, ζήτησε την Τρίτη από το Κογκρέσο να αποφύγει την πυροδότηση των απότομων περικοπών στις δαπάνες με την έγκριση ενός βραχυπρόθεσμου σχεδίου, τονίζοντας ότι παραμένει προσηλωμένος στην μείωση του ελλείμματος μακροπρόθεσμα.

Αν το Κογκρέσο δεν μπορεί να δράσει άμεσα για να συμφωνήσει σε ένα μεγαλύτερο πακέτο μέχρι την ημερομηνία που θα πυροδοτηθούν οι αυτόματες περικοπές, θα πρέπει να καθυστερήσει τις καταστροφικές συνέπειες, προειδοποίησε ο κ. Ομπάμα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε ότι η αβεβαιότητα για τις αυτόματες οριζόντιες περικοπές στις δαπάνες έχει καθηλώσει την οικονομική ανάπτυξη.

Υπογράμμισε ότι τα μέτρα $ 4 τρισ. για τη μείωση του ελλείμματος είναι αναγκαία για την εξομάλυνση των δημόσιων οικονομικών και εξέφρασε τη δέσμευση του στην επίτευξη του στόχου.

Επέμεινε ωστόσο στη θέση ότι η μείωση του ελλείμματος πρέπει να επιτευχθεί με ισορροπημένο τρόπο, που θα δίνει έμφαση στη φορολογική μεταρρύθμιση και την αύξηση των εσόδων από φόρους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v