Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιβεβαιώθηκε η εξαγορά της Virgin από τη Liberty

Η Liberty Global επιβεβαίωσε την εξαγορά της Virgin Media σε μία συμφωνία που ξεπερνά τα 23 δισ. δολ. και φέρνει ξανά αντιμέτωπους τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο John Malone και τον Rupert Murdoch.

Επιβεβαιώθηκε η εξαγορά της Virgin από τη Liberty
Η Liberty Global επιβεβαίωσε την εξαγορά της Virgin Media σε μία συμφωνία που συνολικά ξεπερνά τα 23 δισ. δολ. και φέρνει ξανά αντιμέτωπους δύο παλιούς γνωστούς: τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο John Malone και τον Rupert Murdoch.

Η εταιρεία του John Malone συμφώνησε να καταβάλει 15,75 δισ. δολ. μέσω μετρητών και ανταλλαγής μετοχών για τη Virgin Media. Συμπεριλαμβανομένων των χρεών που αναλαμβάνει όμως, η αξία του deal ξεπερνά 23 δισ. δολ.

Η Virgin Media είναι η δεύτερη μεγαλύτερη συνδρομητική τηλεόραση στη Βρετανία πίσω από το BSkyB του Murdoch. Malone και Murdoch είχαν βρεθεί αντιμέτωποι και πριν από μία δεκαετία όταν η News Corp και η Liberty Media συγκρούστηκαν για τον έλεγχο της αμερικανικής DirectTV Group. Αναλυτές κάνουν τώρα λόγο για "εισβολή" του Αμερικανού Malone στην ευρωπαϊκή αγορά συνδρομητικής τηλεόρασης. Με το deal αυτό άλλωστε, η Liberty αποκτά 25 εκατ. πελάτες και γίνεται η μεγαλύτερη δύναμη στον ευρωπαϊκό κλάδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v