Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

M. Stanley: Στις 1.434 μονάδες «βλέπει» τον S&P

Γιατί η Μ. Stanley είναι πιο απαισιόδοξη για το τέλος του έτους, τι πιστεύει για τον αμερικάνικο δείκτη S&P 500, τι εκτιμά για τα κέρδη και ποιες εταιρείες και κλάδοι προτείνονται για τοποθετήσεις.

M. Stanley: Στις 1.434 μονάδες «βλέπει» τον S&P
Το βασικό σενάριο της Morgan Stanley για τον S&P 500 είναι οι 1.434 μονάδες στο τέλος του 2013, με το περιθώριο μεταβολής -5% από τα τρέχοντα επίπεδα, αφού οι νέες εκτιμήσεις της για τα κέρδη των εταιρειών του S&P 500 κάνουν λόγο για μείωση 1% φέτος.

Το καλό σενάριο, ωστόσο, προσβλέπει σε απόδοση 14,6% από τα τρέχοντα επίπεδα, με τιμή-στόχο για τον δείκτη τις 1.733 μονάδες. Το κακό σενάριο, όμως, τοποθετεί τον πήχη στις 1.135 μονάδες ή 24,9% χαμηλότερα από ό,τι τώρα, εκτιμούν οι στρατηγικοί αναλυτές του αμερικάνικου οίκου.

"Θέτουμε τα κέρδη ανά μετοχή του S&P 500 στα 98,7 δολάρια για το 2013 στο base case σενάριο και στα 110,2 δολάρια το 2014, που αντικατοπτρίζουν ετήσια μείωση 1% και ετήσια αύξηση 12%", εξηγεί ο Adam Parker, chief US Equity Strategist της M.S. για τις αμερικανικές μετοχές, και συνεχίζει λέγοντας ότι "η αύξηση των εσόδων στον S&P 500 ήταν αδύναμη σε σχέση με τις εκτιμήσεις το τελευταίο εξάμηνο".

Προκειμένου οι επενδυτές να τοποθετηθούν σε αυτό το κλίμα των προσδοκιών για τα EPS, η Morgan Stanley προτείνει overweight μόνο στους κλάδους υγείας και βιομηχανικών αγαθών, ενώ είναι ουδέτερη για τους κλάδους τεχνολογίας, ωφέλειας, υλικών και ενέργειας. Πιο απαισιόδοξη είναι σε πιο κυκλικούς κλάδους όπως τράπεζες και καταναλωτικά αγαθά.

Μερικές μετοχές από τον δείκτη του S&P 500 που προτείνει ο οίκος με overweight είναι: Apple Computer, General Motors, JPMorgan Chase & Co., Colgate-Palmolive, Pzizer, Schlumberger, Phillip Morris International, Yum! Brands Inc., CBS Corp., Target Corp., Mondelez International, Chevron, AT&T Inc., Monsanto, Cisco Systems, Sempra Energy, Duke Energy, Crown Castle International, LyondellBasell Industries, Accenture, Oracle, Danaher, Union Pacific, Honeywell International.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v