Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Στην κορυφή του παγκόσμιου εμπορίου

Η Κίνα ξεπέρασε τις ΗΠΑ στη διακίνηση εμπορευμάτων το 2012. Σύμφωνα με τον Jim O’Neill της Golmdan Sachs για πολλές χώρες η Κίνα μετατρέπεται ταχύτατα στον πιο σημαντικό εμπορικό εταίρο.

Κίνα: Στην κορυφή του παγκόσμιου εμπορίου
Η Κίνα κατέλαβε την κορυφή του παγκόσμιου εμπορίου το 2012, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τις ΗΠΑ, μεταδίδει το Bloomberg.

Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι το σύνολο των εισαγωγών και εξαγωγών στις ΗΠΑ ανήλθε το 2012 στα 3,82 τρισ. δολάρια.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση της Κίνας ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα ότι το εμπόριο αγαθών της χώρας το 2012 αυξήθηκε στα 3,87 τρισ. δολάρια. 

Ο Jim O’Neill της Golmdan Sachs εκτιμά ότι η αυξανόμενη επιρροή της Κίνας στο παγκόσμιο εμπόριο απειλεί να διαταράξει τις καθιερωμένες εμπορικές σχέσεις, καθώς γίνεται ο πιο σημαντικός εμπορικός εταίρος για κάποιες χώρες.

"Για πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, η Κίνα μετατρέπεται ταχύτατα στον πιο σημαντικό εμπορικό εταίρο" ανέφερε στο Bloomberg ο κ. O’ Neill.

"Με αυτόν τον ρυθμό στο τέλος της δεκαετίας πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, θα πραγματοποιούν περισσότερες εμπορικές συναλλαγές με την Κίνα από ότι με τους Ευρωπαίους εταίρους τους" πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v