Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνελήφθη ο CEO της Finmeccanica για δωροδοκία

Τη σύλληψη του CEO της Finmeccanica, Giuseppe Orsi προχώρησαν οι ιταλικές αρχές, εν μέσω έρευνας που διεξάγεται για πιθανές δωροδοκίες προκειμένου η εταιρεία να εξασφαλίσει συμβόλαιο για την πώληση 12 ελικοπτέρων στην Ινδία.

Συνελήφθη ο CEO της Finmeccanica για δωροδοκία
Τη σύλληψη του CEO της Finmeccanica, Giuseppe Orsi προχώρησαν οι ιταλικές αρχές, εν μέσω έρευνας που διεξάγεται για πιθανές δωροδοκίες προκειμένου η εταιρεία να εξασφαλίσει συμβόλαιο για την πώληση 12 ελικοπτέρων στην Ινδία, σύμφωνα με δυο ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα, μεταδίδει το Bloomberg.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, συνελλήφθη και ο Bruno Spagnolini, επικεφαλής της αμερικανικής μονάδας ελικοπτέρων της Finmeccanica, της Augusta Westland. Κατά τους ίδιους, η ιταλική αστυνομία ερευνά τα γραφεία της ιταλικής αμυντικής στο Μιλάνο, την οικία του Orsi καθώς και τα γραφεία της Augusta Westland στην Ιταλία.

Η σύλληψη του Orsi απειλεί να υπονομεύσει τα σχέδιά του να προχωρήσει στην μεγαλύτερη αναδιάρθρωση που έχει δει η εταιρεία εδώ και μια δεκαετία, καθώς επιχειρεί να προχωρήσει σε πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων ύψους 1 δισ. ευρώ προκειμένου να μειώσει το χρέος της.

Η μετοχή της Finmeccanica έκανε «βουτιά» έως και 14% στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, προτού ανακοινωθεί η αναστολή διαπραγμάτευσής της. Η αρμόδια αρχή προχώρησε επίσης σε απαγόρευση του short selling για την μετοχή της Finmeccanica για σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v