Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Peugeot Citroen: Ζημιές-ρεκόρ για το 2012

Καθαρές ζημιές ύψους 5 δισ. ευρώ ανακοίνωσε για το σύνολο της χρήσης του 2012 η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Peugeot Citroen, η οποία δήλωσε πως επιβεβαιώνονται οι στόχοι για περιορισμό του κόστους.

Peugeot Citroen: Ζημιές-ρεκόρ για το 2012
Καθαρές ζημιές ύψους 5 δισ. ευρώ ανακοίνωσε για το σύνολο της χρήσης του 2012 η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Peugeot Citroen, ζημιές που ενισχύθηκαν από τις διαγραφές περιουσιακών στοιχείων ύψους 4,74 δισ. ευρώ, ενώ η διοίκησή της δεσμεύτηκε να περιορίσει στο ήμισυ τις ταμειακές της ροές φέτος παρά το γεγονός ότι η ζήτηση για αυτοκίνητα στην Ευρώπη συνεχίζει να συρρικνώνεται.

Σημειώνεται ότι το 2011 η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία είχε εμφανίσει καθαρά κέρδη 588 εκατ. ευρώ.

Οι απώλειες στο τμήμα αυτοκινήτων εκτινάχθηκαν στα 1,5 δισ. ευρώ από 92 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος, ενώ τα έσοδα του ομίλου υποχώρησαν κατά 5,2% στα 58,4 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως το πρόγραμμα ανάκαμψης για τον περιορισμό του κόστους παραγωγής οδήγησε σε εξοικονόμηση 1,18 δισ. ευρώ, ποσό υψηλότερο του αναμενόμενου.

«Τα αποτελέσματα της μείωσης κόστους και τα σχέδια για την πώληση περιουσιακών στοιχείων έχουν υπερβεί τους στόχους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Philippe Varin. «Έχουν τεθεί οι βάσεις για την ανάκαμψή μας», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι στόχος της ετιαρείας για φέτος είναι να μειωθούν στο ήμισυ οι αρνητικές λειτουργικές ταμειακές ροές, οι οποίες διαμορφώθηκαν το 2012 σε 3 δισ. ευρώ.

Η μετοχή της εταιρείας αντέδρασε στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων με άνοδο 5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v