Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Comcast: Πλήρης εξαγορά NBC από GE για 16,7 δισ.$

Η Comcast εξασφάλισε τον πλήρη έλεγχο της NBC, στην πιο πρόσφατη από την σειρά των deals που έχουν «ανεβάσει» τον καλωδιακό πάροχο από τις ταπεινές του ρίζες στον Μισισισιπή στο περίφημο Rockerfeller Center του Μανχάταν.

Η Comcast Corp εξασφάλισε τον πλήρη έλεγχο της NBC Universal έναντι 16,7 δισ. δολ., στην πιο πρόσφατη από την σειρά των deals που έχουν «ανεβάσει» τον καλωδιακό πάροχο από τις ταπεινές του ρίζες στον Μισισισιπή στο περίφημο Rockerfeller Center του Μανχάταν.

Ο μεγαλύτερος πάροχος καλωδιακών δικτύων και υπηρεσιών επικοινωνίας, ψυχαγωγίας και πληροφοριών των ΗΠΑ θα εξαγοράσει από την General Electric το υπόλοιπο μερίδιο 49% από την κοινοπραξία τους NBC Universal.

Θα αποκτήσει έτσι τον πλήρη έλεγχο ενός από τα μεγαλύτερα και πιο κερδοφόρα σταθερά δίκτυα, καθώς και το φημισμένο δίκτυο μεταδόσεων προγραμμάτων NBC.

Με το τωρινό συμβόλαιο η Comcast που ιδρύθηκε το 1963 συνδυάζει μια σειρά βαρύτιμα ενεργητικά όπως το USA Network, τα Universal Studios και πάνω από 22 εκατομμύρια συνδρομητές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v