Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Rosneft: Συνομιλίες για δάνειο 30 δισ.$ από Κίνα

Η Rosneft διεξάγει συνομιλίες για να δανειστεί έως 30 δισ. δολ. από την Κίνα σε αντάλλαγμα με πιθανό διπλασιασμό της προσφοράς πετρελαίου, καθιστώντας το Πεκίνο τον μεγαλύτερο πελάτη του ρωσικού πετρελαίου.

Rosneft: Συνομιλίες για δάνειο 30 δισ.$ από Κίνα
Η Rosneft διεξάγει συνομιλίες για να δανειστεί έως 30 δισ. δολ. από την Κίνα σε αντάλλαγμα με πιθανό διπλασιασμό της προσφοράς πετρελαίου, γεγονός που θα καταστήσει το Πεκίνο τον μεγαλύτερο πελάτη του ρωσικού πετρελαίου.

Σύμφωνα με στελέχη που έκαναν δηλώσεις ανώνυμα στο Reuters, η Rosneft συνομιλεί με την κινεζική κρατική CNPC για τον δανεισμό, που θα είναι παρόμοιος με το deal 25 δισ. δολ. που έκαναν οι δύο επιχειρήσεις την περασμένη δεκαετία.

Τότε, η Rosneft και το ρωσικό μονοπώλιο αγωγών Transneft δανείστηκαν τα κεφάλαια για να βοηθήσουν την Rosneft να εξαγοράσει τα ενεργητικά της κρατικοποιημένης Yukos, ενώ συμφώνησαν να κατασκευαστεί αγωγός για παροχή της Κίνας με 300.000 βαρέλια ημερησίως για 15 χρονια.

Τώρα, η Rosneft θέλει να δανειστεί τα κεφάλαια για να ολοκληρωσει την εξαγορά της ανταγωνιστικής TNK-BP και να καταστεί η μεγαλύτερη εισηγμένη σε χρηματιστήριο πετρελαϊκή επιχείρηση στον κόσμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v