Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ουγγαρία: Άντλησε 3,25 δισ.$ από πώληση ομόλογων

Η Ουγγαρία άντλησε 3,25 δισ. δολ. από την πρώτη έκδοση σε 21 μήνες ομολόγων σε ξένο νόμισμα, επιστρέφοντας στις αγορές καθώς ο πρωθυπουργός Viktor Orban εγκατέλειψε το αίτημα οικονομικής υποστήριξης από το ΔΝΤ.

Ουγγαρία: Άντλησε 3,25 δισ.$ από πώληση ομόλογων
Η Ουγγαρία άντλησε 3,25 δισ. δολ. από την, πρώτη σε 21 μήνες, έκδοση ομολόγων σε ξένο νόμισμα, επιστρέφοντας στις αγορές καθώς ο πρωθυπουργός Viktor Orban εγκατέλειψε το αίτημα οικονομικής υποστήριξης από το ΔΝΤ.

Η κυβέρνηση πούλησε 2 δισ. δολ. σε 10ετή ομόλογα με yield 345 μονάδες βάσης πάνω από τα αμερικανικά Treasuries και 1,25 δισ. δολ. σε 5ετή ομόλογα με spread 335 μ.β., σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. Ο οργανισμός διαχείρισης του ουγγρικού χρέους ανακοίνωσε ότι η πώληση υπερκαλύφθηκε τέσσερις φορές.

Στην αγορά τα yields στα δολαριακά ομόλογα της Ουγγαρίας λήξης Μαρτίου 2012 έπεσαν τρεις μονάδες βάσης στο 4,76% στα χαμηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων μετά την έκδοση.

Η Ουγγαρία προσέφυγε στις αγορές καθώς απέτυχε να εξασφαλίσει μια πιστωτική γραμμή με ελαστικές προϋποθέσεις από το ΔΝΤ, μετά από ένα έτος διαμάχης σχετικά με την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας και τα μέτρα μείωσης του ελλείμματος.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v