Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Blankfein (GS): Στα πρόθυρα bull market

Οι αγορές μπορεί να βρίσκονται λίγο πριν από ένα ανοδικό ξέσπασμα, δήλωσε την Τετάρτη στο CNBC ο CEO της Goldman Sachs, Lloyd Blankfein.

Blankfein (GS): Στα πρόθυρα bull market
Οι αγορές μπορεί να βρίσκονται λίγο πριν από ένα ανοδικό ξέσπασμα, δήλωσε την Τετάρτη στο CNBC ο CEO της Goldman Sachs, Lloyd Blankfein.

Ο κ. Blankfein υποστήριξε ότι τα υπερβολικά χαμηλά επιτόκια, το μπουμ στην ενέργεια που αναμένεται να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και η βελτίωση στην αγορά κατοικίας, αποτελούν λόγους για να είναι κανείς "ταύρος".

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι για να επωφεληθούν οι ΗΠΑ από αυτά τα πλεονεκτήματα πρέπει να εφαρμοστούν οι κατάλληλες πολιτικές.

Παράλληλα, ο κ. Blankfein υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο και στην αντιμετώπιση του χρέους και των ελλειμμάτων, αν και αναγνώρισε ότι πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα.

Την ίδια ώρα, οι κίνδυνοι στην Ευρώπη παραμένουν, επεσήμανε ο κ. Blankfein, λέγοντας ότι η μόχλευση είναι ακόμα σε υψηλά επίπεδα και ότι το ευρώ καθιστά πιο δύσκολη τη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής.

Σημειώνεται ότι χθες, η Goldman Sachs υποβάθμισε τις προοπτικές για τις αγορές μετοχών για τους επόμενους τρεις μήνες, σε "neutral" από "overweigth".

O διεθνής οίκος ανέφερε ότι θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να "χωνέψουν" οι αγορές τα πρόσφατα κέρδη, ενώ προειδοποίησε ότι η συνεχιζόμενη διαμάχη στις ΗΠΑ για το δημοσιονομικό γκρεμό θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο από ότι αρχικά αναμενόταν.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι προς το παρόν δεν έχει επέλθει κάποια σταθερή λύση στα προβλήματα της ευρωζώνης, προειδοποιώντας ότι μπορεί να επιστρέψει το κλίμα ανησυχίας.

"Πιστεύουμε ότι οι επενδυτές είναι αυτή τη στιγμή πολύ πιο ήσυχοι για τα ρίσκα που πηγάζουν από την Ευρώπη και αν και συμφωνούμε ότι οι κίνδυνοι έχουν μειωθεί, βρισκόμαστε ακόμα μακριά από μια λύση και η ανησυχία της αγοράς για τους κινδύνους μπορεί να κλιμακωθεί και πάλι" τόνισε η Goldman Sachs.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v