Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Blackstone: Αποσύρει προσφορά εξαγοράς για Dell

Η Blackstone εγκατέλειψε την προσφορά εξαγοράς της Dell έναντι 25 δισ. δολ. εν μέσω έντονων αμφισβητήσεων για τα οφέλη αυτής της κίνησης. Νέα βαρύτητα αποκτά τώρα η πρόταση του Michael Dell για έξοδο από τις αγορές.

Blackstone: Αποσύρει προσφορά εξαγοράς για Dell
Η Blackstone εγκατέλειψε την προσφορά εξαγοράς της Dell έναντι 25 δισ. δολ. εν μέσω έντονων αμφισβητήσεων για τα οφέλη αυτής της κίνησης. Όπως αναφέρουν οι Financial Times, διατυπώθηκαν πολλές επιφυλάξεις τόσο από τους επενδυτές στο private equity fund της Blackstone ως προς τα πλεονεκτήματα αυτής της κίνησης, αλλά και ανησυχίες για την χρηματιστηριακή αποτίμηση της Dell.

Ακόμη και μέλη της διοίκησης της Blackstone φέρονται να εξέφρασαν τον προβληματισμό τους ως προς την πιθανότητα κερδοφόρας εξόδου από μία επένδυση στη Dell. Επισημαίνεται ότι η μετοχή της Dell έκλεισε την Πέμπτη στα 13,95 δολ. έτσι ώστε η αποτίμηση της εταιρείας να αγγίζει πλέον τα 24,4 δισ. δολ.

Επισημαίνεται ότι επί τάπητος υπάρχει και η πρόταση του Michael Dell ο οποίος σε συνεργασία με την Silver Lake Partners προτείνουν την επαναγορά όλων των μετοχών έναντι 13,65 δολ. ανά μετοχή και την έξοδο της εταιρείας από την χρηματιστηριακή αγορά. Με την οικειοθελή αποχώρηση της Blackstone, η πρόταση του κ. Dell αποκτά νέα βαρύτητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v