Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατεβάζει ταχύτητα η κινεζική βιομηχανία

Νέα μέτρα ώθησης της εγχώριας ζήτησης αναμένονται από το Πεκίνο μετά τα τελευταία στοιχεία. Ο βιομηχανικός ΡΜΙ μειώθηκε στο 50,5 από 51,6. Αιτία, η μείωση της ζήτησης για εξαγωγές.

Κατεβάζει ταχύτητα η κινεζική βιομηχανία
Απογοητεύουν τα τελευταία στοιχεία για τον κινεζικό κλάδο μεταποίησης. Συγκεκριμένα, ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ της HSBC για τον βιομηχανικό κλάδο στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη μειώθηκε τον Απρίλιο διαψεύδοντας τις προβλέψεις. Διαμορφώθηκε στο 50,5 από 51,6 τον προηγούμενο μήνα.

Με τα στοιχεία αυτά αποδεικνύεται ότι και η Κίνα επηρεάζεται από τη διεθνή επιβράδυνση. Η βασική αιτία για την υποχώρηση του ΡΜΙ ήταν η αποδυνάμωση της ζήτησης για κινεζικά προϊόντα από το εξωτερικό. Ο δείκτης νέων παραγγελιών για εξαγωγές μειώθηκε στο 48,6 από 50,5 το Μάρτιο.

"Οι νέες παραγγελίες για εξαγωγές συρρικνώθηκαν μετά από μία προσωρινή ανάκαμψη το Μάρτιο, γεγονός που υποδεικνύει ότι η ζήτηση για τις κινεζικές εξαγωγές παραμένει αδύναμη" εξηγεί ο Qu Hongbin, επικεφαλής ανάλυσης της HSBC για την Κίνα και συμπλήρωσε: "Το Πεκίνο αναμένεται να αντιδράσει ισχυρά για να διατηρήσει την οικονομική ανάκαμψη αυξάνοντας τις προσπάθειες να δοθεί ώθησησ τις εγχώριες επενδύσεις και την κατανάλωση κατά τους επόμενους μήνες"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v