Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

S&P: Πιθανή η υποβάθμιση της Ιαπωνίας

Μία στις τρεις πιθανότητα δίνει η Standard & Poor’s να προχωρήσει σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ιαπωνία. Αμφιβολίες για την επιτυχία των Abenomics.

S&P: Πιθανή η υποβάθμιση της Ιαπωνίας
Μία στις τρεις είναι η πιθανότητα που δίνει η Standard & Poor’s να προχωρήσει σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ιαπωνίας, λόγω της αβεβαιότητας αναφορικά με την επιτυχία της προσπάθειας της ιαπωνικής κυβέρνησης να αναζωπυρώσει την ανάπτυξη και να βάλει τέλος στον αποπληθωρισμό.

«Η συνεχιζόμενη προοπτική υποβάθμισης προκύπτει από τους κινδύνους που σχετίζονται με τις πρόσφατες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και την αβεβαιότητα της επιτυχίας τους», αναφέρει ο οίκος σε έκθεσή του.

«Το σχέδιο του ιάπωνα πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε για την έξοδο της Ιαπωνίας από τον αποπληθωρισμό και για τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης έχει τρεις πυλώνες: τολμηρή νομισματική χαλάρωση, δημοσιονομικές προσπάθειες για τόνωση της ανάπτυξης και μια στρατηγική για την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων», σημειώνεται στην έκθεση.

«Από τους τρεις αυτούς πυλώνες, μέχρι στιγμής μόνο ο ένας –η νομισματική χαλάρωση- έχει μπει σε πλήρη εφαρμογή, ενώ΄οι άλλοι δυο παραμένουν σε αδράνεια», επισημαίνει η S&P.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v