Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μοσκοβισί: Αλλάζει διεθνώς το κλίμα για λιτότητα

O Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, δήλωσε την Τετάρτη ότι υπάρχει “μια ισχυρή σύγκλιση” απόψεων διεθνώς για την ανάγκη να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη αντί για τη λιτότητα.

Μοσκοβισί: Αλλάζει διεθνώς το κλίμα για λιτότητα
O Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, δήλωσε την Τετάρτη ότι υπάρχει "μια ισχυρή σύγκλιση" απόψεων διεθνώς για την ανάγκη να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη αντί για τη λιτότητα.

Όπως μεταδίδει το MNI, σε ενημέρωση των δημοσιογράφων για τις συζητήσεις στη σύσκεψη του G20 στην Ουάσιγκτον, ο κ. Μοσκοβισί υποστήριξε ότι οι ανησυχίες για την επιβίωση του ευρώ έχουν αντικατασταθεί από την ανάγκη να τονωθεί η ανάπτυξη.

"Παρατηρείται μια αλλαγή κλίματος και μια ισχυρή σύγκλιση απόψεων" ανέφερε. "Η αλλαγή κλίματος αντανακλάται στην ανακοίνωση του G20" πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το αν η Γερμανία ενστερνίζεται αυτή την αλλαγή, ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι το Βερολίνο "δεν μπορεί να αγνοεί" ότι η ανάπτυξη στην Ευρώπη είναι προς το συμφέρον της.

"Είναι αλήθεια ότι η Γερμανία έχει κρατήσει μια πιο παραδοσιακή στάση, αλλά την ίδια ώρα υπάρχει ένα κυρίαρχο κλίμα. Η Γερμανία δεν μπορεί να αγνοεί το γεγονός ότι η ανάπτυξη στην ευρωζώνη είναι προς το συμφέρον της" σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v