Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Βλέπει ανάπτυξη 0,5% για το 2013

Σε οριακή αναβάθμιση των προβλέψεών της για τη γερμανική οικονομία προχώρησε η κυβέρνηση του Βερολίνου.

Γερμανία: Βλέπει ανάπτυξη 0,5% για το 2013
Σε οριακή αναβάθμιση των προβλέψεών της για τη γερμανική οικονομία προχώρησε η κυβέρνηση του Βερολίνου. Συγκεκριμένα, ο στόχος ανάπτυξης για το 2013 αναθεωρείται στο 0,5% έναντι αρχικής εκτίμησης στο 0,4%. Για το 2014 το Βερολίνο διατηρεί αμετάβλητη την πρόβλεψη για ανάπτυξη 1,6%., προβλέποντας ανάκαμψη της διεθνούς οικονομίας.

«Έχουμε κάθε λόγο να βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Η γερμανική οικονομία ανακάμπτει και με επιτυχία αφήνει πίσω της την αδύναμη οικονομική φάση» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ.

Οι οικονομικοί αναλυτές, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters προβλέπουν για το πρώτο τρίμηνο ότι η Γερμανία θα αποφύγει την ύφεση καταγράφοντας ανάπτυξη 0,3%. Με δεδομένη όμως, την επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος και τη μείωση της δραστηριότητας στον ιδιωτικό τομέα, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο νέας συρρίκνωσης κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει παράλληλα, ότι η ανεργία θα παραμείνει στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας 20ετίας, στο 6,8%. Οι εξαγωγές όμως, η κατ’ εξοχήν κινητήριος δύναμη της γερμανικής οικονομίας, εκτιμάται ότι θα αυξηθούν μόλις 1,6% φέτος και κατά 5% το 2014.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v