Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση Reuters: Η ΕΚΤ θα μειώσει τα επιτόκια

Οι 43 από του 76 οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προβλέπουν ότι η ΕΚΤ θα κόψει το επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης, στο 0,5%.

Δημοσκόπηση Reuters: Η ΕΚΤ θα μειώσει τα επιτόκια
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters στην οποία συμμετείχαν 76 οικονομολόγοι.

Συγκεκριμένα, οι 43 από του 76 οικονομολόγους που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση προβλέπουν ότι η ΕΚΤ θα κόψει το επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης, στο 0,5%.

Αν και η πλειοψηφία των οικονομολόγων εκτιμούν ότι η μείωση των επιτοκίων δεν θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομία, θεωρούν ότι θα έχει συμβολική αξία.

"Μια μείωση ακόμα και μόνο στο επιτόκιο αναχρηματοδότησης θα είναι ένα σημαντικό σήμα" ανέφερε ο Kristian Toedtmann, επικεφαλής οικονομολόγος στην DekaBank στη Φρανκφούρτη.

Εντωμεταξύ, 40 από 62 οικονομολόγους εκτιμούν ότι το βάρος της λιτότητας είναι πολύ μεγάλο αυτή τη στιγμή.

"Η χαλάρωση της λιτότητας φαίνεται τελειωμένη υπόθεση. Εκτός από τους Γερμανούς αξιωματούχους, όλοι στην Ευρώπη φαίνεται να συμφωνούν με τη θέση του ΔΝΤ και το ΟΟΣΑ – να διατηρηθεί η πορεία μείωσης των δομικών ελλειμμάτων, αλλά να πυροδοτηθούν οι αυτόματοι σταθεροποιητές σε περίπτωση δυσχερών οικονομικών συνθηκών" δήλωσε ο Jean Louis Mourier, οικονομολόγος στην Aurel BGC.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v