Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Οι φθηνότερες τεχνολογικές μετοχές 7 ετών

Οι τεχνολογικές μετοχές των ΗΠΑ, έχουν πέσει στα φθηνότερα επίπεδα επτά ετών τουλάχιστον και παραμένουν ευάλωτες, σύμφωνα με την άποψη τουλάχιστον 2.000 αναλυτών που παρακολουθεί το Bloomberg.

Wall: Οι φθηνότερες τεχνολογικές μετοχές 7 ετών
Οι τεχνολογικές μετοχές των ΗΠΑ, ο χρηματιστηριακός κλάδος με την 2η καλύτερη εμφάνιση στην τελευταία δεκαετία, έχουν πέσει στα φθηνότερα επίπεδα επτά ετών τουλάχιστον και είναι ευάλωτες σε περαιτέρω πτώση, καθώς οι αναλυτές υποβαθμίζουν τις προβλέψεις για τα κέρδη β΄ τριμήνου.

Τα κέρδη των τεχνολογικών επιχειρήσεων της Wall Street θα μειωθούν 5,5% στο β΄ τρίμηνο, καθώς οι καταναλωτές και το κράτος θα μειώνουν τις δαπάνες, σύμφωνα με την άποψη τουλάχιστον 2.000 αναλυτών που παρακολουθεί το Bloomberg.

Το Ρ/Ε των τεχνολογικών μετοχών, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν κολοσσοί όπως Apple και International Business Machines, διαμορφώνεται στο 13 σε σχέση με τα προβλεπόμενα κέρδη, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο σε σχέση με τον Standard & Poor’s 500 από το 2006 που κρατά το Bloomberg αρχεία.

Οι αισιόδοξοι «ταύροι» της τεχνολογίας πιστεύουν ότι αυτή η πρωτοφανής έκπτωση των τεχνολογικών μετοχών, που τείνουν να ηγούνται στις αναπτυξιακές περιόδους, αποτελεί μεγάλη ευκαιρία καθώς αναπτύσσεται η διεθνής οικονομία.

Οι «αρκούδες» πιστεύουν ότι η τεχνολογία θα παραμείνει ο κλάδος με την χειρότερη εμφάνιση στον S&P 500 εξαιτίας της μείωσης των κρατικών αμερικανικών δαπανών λόγω οικονομικής επιβράδυνσης σε Ευρώπη και Κίνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v