Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Xαμηλότερο κόστοs ”ψάχνουν” οι γερμανικές τράπεζες

Σε διαπραγματεύσεις βρίσκονται Deutsche Bank, Dresdner και HVB, προκειμένου να ενοποιήσουν τις τραπεζικές εργασίες του δικτύου πληρωμών, περικόπτοντας έτσι το κόστος. Η κίνηση εντάσσεται σε γενικότερο σχέδιο ενοποίησης πολύπλοκων τραπεζικών δραστηριοτήτων.

Xαμηλότερο κόστοs ”ψάχνουν” οι γερμανικές τράπεζες
Σε συζητήσεις βρίσκονται οι τρεις μεγαλύτερες γερμανικές τράπεζες, προκειμένου να προχωρήσουν στην εκπόνηση ενιαίου λειτουργικού συστήματος πληρωμών, σε μια προσπάθεια να περικόψουν το κόστος.

Deutsche Bank, Dresdner και HVB εξετάζουν το ενδεχόμενο σύστασης εταιρίας με αντικείμενο τη διαχείριση πολλών δισ. ευρώ, που κατευθύνονται προς ιδιώτες και επιχειρήσεις. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν τα ιδρύματα, σε ετήσια βάση, με το δίκτυο πληρωμών απασχολούνται περίπου 1.000 υπάλληλοι.

Παράλληλα με το σχήμα αυτό και με το ίδιο αντικείμενο, βρίσκεται υπό διαμόρφωση και άλλο, που πιθανά θα περιλαμβάνει τις Commerzbank, DZ Bank και Postbank.

Οι τράπεζες, παρόλο που γνωρίζουν ότι παρόμοια κίνηση δεν αναμένεται να… εκτινάξει την κερδοφορία τους, εντάσσουν την πρωτοβουλία στο σχέδιο ενοποίησης πιο περίπλοκων τραπεζικών δραστηριοτήτων. Στην κατεύθυνση αυτή, νωρίτερα φέτος, Deutsche Bank, Commerzbank και Dresdner ανακοίνωσαν την ενοποίηση των ενυπόθηκων δανεισμών τους, υπό την επωνυμία Eurohypo.

Αναλυτές εκτιμούν τη γερμανική τραπεζική ως ”πολυπληθή και δυσκίνητη”, ενώ εντοπίζουν την αιτία για τα χαμηλότερα περιθώρια κέρδους έναντι των αμερικανικών τραπεζών, στην έλλειψη εξειδίκευσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v