Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πολυνομοσχέδιο «φωτογραφημένου» τζόγου

Η γυναίκα του Καίσαρα δεν θα πρέπει μόνο να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται. Αυτό ισχύει επίσης στον τομέα του τζόγου, όπου οι φωτογραφικές διατάξεις κάνουν θραύση.

Πολυνομοσχέδιο «φωτογραφημένου» τζόγου
Όλα αλλάζουν κι όλα τελικά ίδια μένουν.

Αναφερόμαστε στις κατεστημένες νοοτροπίες, που συνεχίζουν να διακατέχουν ακόμη και σήμερα μεγάλο μέρος αυτού που αποκαλείται ελληνικό πολιτικό προσωπικό.

Εξηγούμαστε.

Στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, στη μία η ώρα το πρωί της Τετάρτης, μπορεί κανείς να βρει το άρθρο 7, το οποίο φέρει τον τίτλο «Ρύθμιση θεμάτων Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας».

Η παράγραφος 10 του άρθρου 7 ασχολείται με τη διοικητική αρχή Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.).

Πρόκειται για την επιτροπή που θα εποπτεύει την αγορά παιγνίων και προβλέπεται να λειτουργήσει ως ανεξάρτητη με διοικητική και οικονομική ανεξαρτησία.

Από την έναρξη ισχύος του νόμου, τα μέλη της Ε.Ε.Ε.Π. συνεχίζουν τη θητεία τους μέχρι την προβλεπόμενη από την πράξη διορισμού λήξη της.

Στην ακριβώς επόμενη παράγραφο, την 11, αναφέρεται ότι «με απόφαση της αρχής μπορεί να ιδρύονται παραρτήματα σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, εφόσον αυτό είναι αναγκαίο για την αποτελεσματικότερη άσκηση των αρμοδιοτήτων της».

Ίσως είμαστε άδικοι, αλλά μας είναι δύσκολο να κατανοήσουμε γιατί η... ανεξάρτητη Επιτροπή Εποπτείας θα πρέπει να ιδρύει παραρτήματα σε άλλες πόλεις, πέρα από τη λογική των τοπικών προσλήψεων που διαιωνίζουν τη σχέση του πελάτη-ψηφοφόρου με το κράτος και τον πολιτικό.

Όμως, εκείνο που θα έβγαζε κάποιον από τα ρούχα του είναι τα αναγραφόμενα στην επόμενη παράγραφο, τη Νο 12.

Αναφέρει λοιπόν:

«Κατά τη διάρκεια της θητείας των μελών της Ε.Ε.Ε.Π. αναστέλλεται η άσκηση οποιουδήποτε δημόσιου λειτουργήματος καθώς και η άσκηση καθηκόντων σε οποιαδήποτε θέση στο Δημόσιο, σε Ν.Π.Δ.Δ. και σε νομικά πρόσωπα του ευρύτερου δημόσιου τομέα».

Όμως, ακριβώς μετά, η παράγραφος 12 αναφέρει: «Κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται η άσκηση καθηκόντων μέλους διδακτικού προσωπικού Α.Ε.Ι. και η άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος».

Κοινώς, εξαιρεί από τον κανόνα τους δικηγόρους και τα μέλη ΔΕΠ.

Είναι τυχαίο;

Μακάρι, αλλά δεν το νομίζουμε.

Βλέπετε, η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων έχει συσταθεί και σε αυτή συμμετέχουν 2 μέλη ΔΕΠ και κάπου 4 δικηγόροι, σύμφωνα με άτομο που ισχυρίζεται ότι γνωρίζει.

Δεν λείπει, επίσης, ο αιώνιος απόστρατος Έλληνας αξιωματικός, όπως αναφέρουν.

Αν μάλιστα οι πληροφοριοδότες της στήλης έχουν δίκιο, τότε κάποιοι εξ αυτών προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Με δεδομένο ότι το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να ράβει και να δένει στο θέμα του ΟΠΑΠ, είναι πιθανόν αυτό να αληθεύει, καθότι μέλη του Δ.Σ. του οργανισμού κατάγονται από την ευρύτερη περιοχή της συμπρωτεύουσας.

Οι συνειρμοί είναι προφανείς από τη στιγμή που ο υπουργός των Οικονομικών εκλέγεται στη συγκεκριμένη περιφέρεια, σύμφωνα με τις πηγές μας.

Όμως, ακόμη πιο οδυνηρό είναι να βλέπει κανείς τη χώρα να κρέμεται στο χείλος της αβύσσου και αρκετοί πολιτικοί να συνεχίζουν όπως στον παλιό, καλό καιρό.

Dr. Money



*Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τον αρθρογράφο; Τι γνώμη έχετε;

To Εuro2day.gr ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v