Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπενίσης: Η ΕΥΔΑΠ περνά στην ψηφιακή εποχή

Η μείωση των λειτουργικών εξόδων συνέβαλε στην αύξηση της κερδοφορίας, δηλώνει στο Euro2day.gr ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Το επενδυτικό πλάνο του 1 δισ. ευρώ και οι περιοχές προτεραιότητας.

Την πεποίθηση ότι η ΕΥΔAΠ θα αποτελέσει την πρώτη, πλήρως ψηφιοποιημένη εταιρεία στην Ελλάδα, εκφράζει ο Γιάννης Μπενίσης.

Μιλώντας στο Εuro2day.gr, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας επισημαίνει ότι η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή θα γίνει το συντομότερο δυνατό και γνωστοποιεί ακόμη μία πρωτιά της ΕΥΔΑΠ, αυτή που έχει να κάνει με την πρόσληψη των γενικών διευθυντών με αξιοκρατικά κριτήρια, καθώς η επιλογή τους έγινε μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας από ιδιωτική εταιρεία διεθνούς κύρους.

Ο κ. Μπενίσης υπογραμμίζει τις οικονομικές επιδόσεις της ΕΥΔAΠ, η οποία, παρά τη μείωση του κύκλου εργασιών, καταγράφει αυξημένη κερδοφορία τα τελευταία χρόνια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα και την αύξηση του μερίσματος κατά 35% για τη χρήση του 2018, πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου που αναμένεται να επικυρωθεί από τη Γενική Συνέλευση. Συγκεκριμένα, το προτεινόμενο μέρισμα ανά μετοχή είναι 27 λεπτά, έναντι 20 λεπτών λεπτά που ήταν πέρυσι.

Σύμφωνα με τον κ. Μπενίση, η αύξηση της κερδοφορίας προήλθε από τη μείωση των λειτουργικών εξόδων, η οποία είναι αποτέλεσμα της ορθής οικονομικής διαχείρισης και το γενικό μάζεμα των εξόδων.

Αναφερόμενος στο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΥΔAΠ, ο διευθύνων σύμβουλος επισημαίνει ότι ο ετήσιος στόχος των επενδύσεων αφορά το 5% του δικτύου, έναντι του 1% και 2% που είναι το σύνηθες. Με τον ρυθμό αυτό, σε μερικά χρόνια θα υπάρξει μια ψηφιακού τύπου λειτουργία του δικτύου, εφάμιλλη των μεγαλύτερων εταιρειών της Ευρώπης και της Αμερικής.

Το ύψος του επενδυτικού πλάνου ανέρχεται στο 1 δισ. ευρώ, ωστόσο, όπως εξηγεί ο κ. Μπενίσης, με τις εκπτώσεις θα διαμορφωθεί στα περίπου 600 εκατ. ευρώ. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί κυρίως στην Ανατολική Αττική και συγκεκριμένα στον Μαραθώνα, στο Γραμματικό, στη Ραφήνα και στην Αρτέμιδα, που δεν διαθέτουν δίκτυα αποχέτευσης. «Είμαστε στην τελική φάση και πιστεύουμε ότι εντός του 2019 θα δημοπρατηθούν», τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπενίσης μιλά επίσης και για την αύξηση της περιβαλλοντικής ευαισθησίας των πολιτών, η οποία αποτυπώνεται στη μειωμένη κατανάλωση νερού, αλλά και για την πολιτική της ΕYΔAΠ έναντι των οικονομικά αδύναμων καταναλωτών, με τη θέσπιση του κοινωνικού τιμολογίου, τις ευνοϊκές ρυθμίσεις αποπληρωμής, αλλά και της δωρεάν ύδρευσης για τις περιπτώσεις καταναλωτών που διαπιστωμένα δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν ακόμα και στις ελάχιστες χρεώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v