Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ορφανός: Θα είμαι δήμαρχος που ενώνει και φέρνει αποτελέσματα

Τη σημασία της σύνθεσης τονίζει ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μιλώντας στο Euro2day.gr. Οι 33 κατηγορίες προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πόλη και η αισιοδοξία για τα αποτελέσματα της κάλπης.

Ορφανός: Θα είμαι δήμαρχος που ενώνει και φέρνει αποτελέσματα

Λίγες μέρες πριν ανοίξει η κάλπη, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, με την παράταξη «Η Θεσσαλονίκη Είναι Το Μέλλον», Γιώργος Ορφανός απαντά σε 7 ερωτήσεις του Euro2day.gr.

1. Αν είχατε να αναφέρετε έναν από αυτούς που σας στήριξαν στην προεκλογική σας εκστρατεία ποιος θα ήταν;

Η οικογένειά μου. Η σύζυγός μου Μερόπη και τα τρία μας παιδιά, η Ηρώ, η Τζίνα και ο Δημήτρης.

2. Ποιος είναι ο βασικότερος λόγος να σας ψηφίσει κάποιος την Κυριακή;

Ο λόγος μας. Ό,τι είπαμε θα το κάνουμε. Οι συμπολίτες μου ζητούν την επόμενη μέρα ενότητα, για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της πόλης. Είμαι εδώ για να ενώσω. Και θα το κάνω ως δήμαρχος.

3. Δώστε μου μέχρι 5 χαρακτηρισμούς για την εκστρατεία σας.

Οραματική για την πόλη, ρεαλιστική, με τεκμηριωμένο πρόγραμμα, με αποτελεσματικές λύσεις σε καθημερινά προβλήματα των πολιτών, αποδεικνύει γιατί «Η Θεσσαλονίκη Είναι Το Μέλλον».

4. Μαζέψατε πρόσφατα «της Σαλονίκης τα κακά», όπως καταγράφηκαν και στο διαδίκτυο (#TisSalonikisTaKaka). Ποιο θεωρείτε το μεγαλύτερο;

Σε επίπεδο δημοτικής Αρχής, την αδράνεια απέναντι στα προβλήματα των πολιτών. Την αίσθηση ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά, δεν μπορούμε να δώσουμε λύσεις σε αυτά. Από #TisSalonikistaKaka όπως τα καταγράψαμε, διαπιστώσαμε ότι αντιστοιχούν σε 33 κατηγορίες προβλημάτων που αναφέρονται. Αν ανατρέξετε στο πρόγραμμά μας, συμβάλλει ήδη στην επίλυση της συντριπτικής τους πλειοψηφίας, ενώ αξιολογούμε τις λίγες εναπομείνασες για να διαμορφώσουμε αντίστοιχες αποτελεσματικές πολιτικές.

5. Η στάση σας απέναντι στη «συμφωνία των Πρεσπών» θεωρείτε ότι σας έφερε περισσότερες ψήφους;

Η συμφωνία των Πρεσπών μάς έφερε περισσότερα προβλήματα για την πόλη και τη χώρα. Και δυσεπίλυτα. Το πρόγραμμα της παράταξής μας «Η Θεσσαλονίκη Είναι Το Μέλλον» εστιάζει και επιχειρεί να δώσει λύσεις σε πολλά από αυτά. Η πρόταση για δημιουργία ψηφιακού μουσείου του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι ένα «αντίδοτο» στη συμφωνία, με έντονο ιστορικό και πολιτιστικό πρόσημο. Αποκαθιστά διεθνώς ιστορικές αλήθειες. Θα προβάλει στην παγκοσμιότητα ότι το σπίτι του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι στη Θεσσαλονίκη μας. Επιπροσθέτως, η ανάδειξη του προσώπου της πόλης στο εξωτερικό και η ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας που έχει πληγεί από την κακή αυτή συμφωνία αποτελούν βασικούς στόχους και το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει συγκεκριμένες δράσεις προς την κατεύθυνση αυτή.

6. Δηλώσατε από την αρχή ότι θα είστε στον δεύτερο γύρο. Τόσο αισιόδοξος;

Τόσο ρεαλιστής. Ξέρω την πόλη μου, την αγαπώ. Ξέρω τους ανθρώπους της. Αυτό που έλεγα από την αρχή, σήμερα απλώς επιβεβαιώνεται. Οι συμπολίτες μου ζητούν ενότητα απέναντι στα προβλήματά τους. Δεσμεύομαι γι’ αυτό. Θα είμαι δήμαρχος που ενώνει και φέρνει αποτελέσματα. Μέσα από την παράταξή μας «Η Θεσσαλονίκη Είναι Το Μέλλον» περιγράψαμε το όραμά μας, καταθέσαμε μία ολοκληρωμένη πρόταση που αντιμετωπίζει τα προβλήματα των πολιτών της πόλης και δεσμευτήκαμε ότι κάθε υπόσχεσή μας θα γίνει, με σκληρή και μεθοδική δουλειά, πράξη. Είναι οι συμπολίτες μας που αγκάλιασαν και την υποψηφιότητα και το ολοκληρωμένο πρόγραμμά μας.

7. Σας φοβίζει ο «Κλεισθένης»;

Καθόλου. Μας υποχρεώνει σε σύνθεση. Συχνά μάλιστα ακούω από ορισμένους συνυποψηφίους μου, αποσπασματικά, προτάσεις που περιλαμβάνονται ή είναι κοντά στις προτάσεις του προγράμματός μας. Αυτό είναι αισιόδοξο μήνυμα. Θα συνεργαστώ με τους νέους δημοτικούς συμβούλους του δημοκρατικού τόξου που αντιλαμβάνονται το όραμά μας και έχουν και αυτοί στόχο την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων της πόλης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v