Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η αγορά αναζητεί boutique υπηρεσίες πληροφορικής

Πώς εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της BEWISE Μενέλαος Μακρυγιάννης την απόφαση για ίδρυση νέας εταιρίας πληροφορικής. Τι λέει στο Euro2day.gr για την εγχώρια αγορά και τα σχέδια για διεθνή επέκταση.

Η αγορά αναζητεί boutique υπηρεσίες πληροφορικής

Επειτα από μια δεκαετή κρίση, οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν αρχίσει να εμφανίζουν πάλι κερδοφορίες και μέρος των κερδών τους θα επενδυθούν σίγουρα σε έργα πληροφορικής, καθώς είναι ο μόνος τρόπος να μειώσουν την απόσταση που έχουν από τους ανταγωνιστές τους στο εξωτερικό. Επιπλέον, η τεχνολογία έχει εξελιχθεί με τέτοιο τρόπο που η απόδοση των έργων πληροφορικής έχει αυξηθεί σημαντικά.

Ετσι εξηγεί ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της BEWISE Μενέλαος Μακρυγιάννης, την απόφαση για την ίδρυση της νέας εταιρείας πληροφορικής. Ο κ. Μακρυγιάννης πιστεύει πως η αγορά εξακολουθεί να αναζητεί ποιοτικές υπηρεσίες στο χώρο της τεχνολογίας, όπως προκύπτει και από τα περίπου 230 έργα που έχει παραδώσει η νέα εταιρεία το τελευταίο 12μηνο.

Γιατί αποφασίσατε να δημιουργήσετε την BEWISE; Γιατί χρειάζεται η αγορά ακόμα μία εταιρεία πληροφορικής;

Δημιουργήσαμε την BEWISE τον Αύγουστο του 2018 ως εν ενεργεία στελέχη της αγοράς Πληροφορικής, αφού επιβεβαιώσαμε δύο πολύ συγκεκριμένα στοιχεία. Πρώτον, η ζήτηση για τεχνολογίες όπως Blockchain, IoT, Cloud, Cyber Security και Artificial Intelligence είχε συνεχή ανοδική τάση και δεύτερον ένα «κενό» στην αγορά για “boutique” υπηρεσίες Πληροφορικής. Υπηρεσίες δηλαδή με εμμονή στην ποιότητα, με πολύ συγκεκριμένη μεθοδολογία και σε tailor-made λύσεις. Ο πελάτης που θα μας εμπιστευθεί, θα βρει σε εμάς απλά την καλύτερη λύση της αγοράς. Το business plan που σχεδιάσαμε επιβεβαιώθηκε, αφού σε ένα μόλις χρόνο έχουμε ήδη παραδώσει 230 έργα σε περισσότερους από 110 πελάτες, διαθέτουμε 34 στελέχη εξαιρετικά υψηλής εξειδίκευσης και η επέκτασή μας στο εξωτερικό είναι πραγματικότητα.

Ποια θεωρείτε πως είναι τα σημαντικότερα ανταγωνιστικά σας πλεονεκτήματα;

Για να πραγματοποιήσουμε όλα τα παραπάνω και να μπορούμε να ισχυριζόμαστε πως παρέχουμε τις καλύτερες λύσεις, επενδύσαμε εντατικά και με συνέπεια στο ανθρώπινο δυναμικό. Για τη στελέχωση της BEWISE έγιναν στοχευμένες κινήσεις που μας επιτρέπουν να διαθέτουμε αυτή τη στιγμή, τους κορυφαίους μηχανικούς σε κάθε κατηγορία λύσεων που παρέχουμε. Και είναι κάτι που συνεχίζουμε να καλλιεργούμε. Επίσης, αποφασίσαμε να ακολουθούμε μια διεθνώς αναγνωρισμένη μεθοδολογία στην προσέγγιση των έργων που αναλαμβάνουμε. Πιθανόν αυτό να ακούγεται κάτι απλό ή δεδομένο, όμως δεν είναι. Το 60% ενός έργου Πληροφορικής αφορά το σχεδιασμό του. Αν γίνει λάθος στο σχεδιασμό και γίνει αντιληπτό στην υλοποίηση, η απαραίτητη διόρθωση κοστίζει και σε χρόνο και σε χρήμα. Οπότε επενδύσαμε συστηματικά στη μεθοδολογία μας, ακολουθώντας διεθνή πρότυπα και στελεχώνοντας το αντίστοιχο τμήμα με solutions architects με εξαιρετική κατάρτιση και εμπειρία.

Υπάρχουν κάποιοι συγκεκριμένοι τομείς που επικεντρώνεται η BEWISE;

Παρέχουμε λύσεις σε 5 βασικά πεδία τα οποία είναι: Collaboration, Business Software, Cybersecurity, Cloud & IT Infrastructure και Managed Services, ενώ ξεχωριστό τμήμα μας, αποτελεί η BEWISE Labs, μια ομάδα μηχανικών που έχουν ως στόχο να «δημιουργήσουν» BEWISE λύσεις. Λύσεις δηλαδή που θα αναπτυχθούν αποκλειστικά από την BEWISE και θα απαντούν σε ανάγκες που αυτή τη στιγμή πρακτικά δεν καλύπτονται.

Τα έσοδά σας προέρχονται κυρίως από τον ιδιωτικό τομέα. Έχετε ως στόχο την επέκταση και σε έργα του δημοσίου ή δεν σας ενδιαφέρει;

Τα έσοδά μας προέρχονται 100% από τον ιδιωτικό τομέα και δεν είναι στα πλάνα της εταιρείας να επεκταθεί σε έργα Δημόσιου τομέα. Στρατηγική απόφαση της εταιρείας μας είναι να διαθέσει όλους τους πόρους που έχει στην εδραίωσή της στην ελληνική αγορά, στην επέκταση στο εξωτερικό και στην ανάπτυξη προϊόντων και λύσεων που θα είναι intellectual property της BEWISE.

Σας ενδιαφέρουν οι αγορές του εξωτερικού;

Η παρουσία μας σε αγορές του εξωτερικού είναι στον πυρήνα της στρατηγική μας. Το γραφείο μας στην Κύπρο, που λειτουργεί από το Σεπτέμβριο, έχει ήδη υλοποιήσει τρία έργα σε λύσεις infrastructure & cloud και ένα έργο CRM, ενώ έχει υποβάλει προτάσεις σε μεγάλο αριθμό έργων digital transformation & cybersecurity. Ταυτόχρονα «κοιτάμε» τις χώρες της Ιορδανίας, Σαουδικής Αραβίας, Αιγύπτου και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Συγκεκριμένα στην Ιορδανία, βρισκόμαστε ήδη σε συνεργασία με τοπικό τεχνολογικό οργανισμό, μαζί με τον οποίο κάνουμε τα πρώτα μας βήματα στη συγκεκριμένη αγορά.

Η αγορά πληροφορικής κινείται με τους επιθυμητούς ρυθμούς; Για ποιους λόγους πιστεύετε πως θα πάει καλύτερα;

Είναι αλήθεια, ότι οι ρυθμοί της αγοράς πληροφορικής έχουν επιταχυνθεί σημαντικά, μετά από πολλά χρόνια αποεπένδυσης των εταιρειών σε τεχνολογίες και υποδομές πληροφορικής. Πλέον, και με την βελτίωση του οικονομικού κλίματος, οι επιχειρήσεις έχουν αρχίσει να υλοποιούν πολλά έργα με γνώμονα τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους. Μετά από 10 χρόνια οικονομικής δυσπραγίας, οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν αρχίσει να εμφανίζουν πάλι κερδοφορίες και μέρος των κερδών τους θα επενδυθούν σίγουρα σε έργα πληροφορικής, καθώς είναι ο μόνος τρόπος να μειώσουν την απόσταση που έχουν από τους ανταγωνιστές τους στο εξωτερικό. Παράλληλα, η τεχνολογία έχει εξελιχθεί με τέτοιο τρόπο που το ROI των έργων πληροφορικής έχει αυξηθεί σημαντικά. Οι εταιρείες με μικρότερες επενδύσεις μπορούν να πάρουν σημαντικά μεγαλύτερη αξία, κάνοντας την λήψη των σχετικών αποφάσεων πολύ πιο εύκολη. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v