Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπίκας (Valsamidis Elevators): Πώς θα προστατευθείτε από covid 19 στο ασανσέρ

Πώς κινείται στην πανδημία η Valsamidis Elevators περιγράφει ο CEO Ν. Μπίκας, σε συνέντευξή του στο Euro2day.gr. Η εκτίμησή του για την πορεία της αγοράς. «Πάντοτε έχουμε υπόψη μας το δικαίωμα στην εργασία και στη δημιουργία», τονίζει.

Μπίκας (Valsamidis Elevators): Πώς θα προστατευθείτε από covid 19 στο ασανσέρ

Κύριε Μπίκα, η Valsamidis Elevators έχει μακρά ιστορία στον χώρο των ανελκυστήρων/συστημάτων μεταφοράς. Πώς ξεκίνησε, ποια είναι σήμερα τα οικονομικά της μεγέθη;

Πράγματι, η Valsamidis A.T.E.A έχει μακρά ιστορία στον χώρο των ανελκυστήρων/συστημάτων μεταφοράς ατόμων και αγαθών, κατέχει ηγετική θέση από το 1997 μέχρι σήμερα. Για μας οι λέξεις ασφάλεια, ποιότητα και εξυπηρέτηση του πελάτη, ήταν και θα παραμείνουν οδηγός για να μπορέσουμε να υπηρετήσουμε με αποτελεσματικότητα και συνέπεια τον χώρο που εκπροσωπούμε. Με ολοκληρωμένες λύσεις συντήρησης και επισκευής για όλους τους τύπους ανελκυστήρων και με εξειδικευμένες προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων ανελκυστήρων και εξοικονόμησης ενέργειας λειτουργούμε με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ιδιαιτερότητα της υπηρεσίας μας (διευκολύνουμε τη ζωή των πολιτών με γνώμονα πρωτίστως την ασφάλεια τους) και με απώτερο σκοπό στην συμβολή της οικολογικής συνείδησης όλων μας.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι είμαστε η πρώτη ελληνική εταιρεία στον κλάδο μας που έχουμε σχεδιάσει και εντάξει ειδικό ενεργειακό πρόγραμμα που εξασφαλίζει ποιότητα υπηρεσιών πετυχαίνοντας οικονομίες ενέργειας ως και 60% και διευκολύνει αισθητά την ασφαλή μετακίνηση των επιβατών.

Η Valsamidis A.T.E.A είναι μια απόλυτα υγιής εταιρεία με 120 άτομα προσωπικό τα οποία με τους άμεσα εξαρτώμενους εξωτερικούς συνεργάτες θα μπορούσαμε να αναφέρουμε ότι συντηρούμε περίπου 300 οικογένειες. Έχουμε τα τελευταία χρόνια σταθερή πορεία ανάπτυξης με ένα μεσοσταθμικό ρυθμό ανάπτυξης 8% στην πιο δύσκολη περίοδο που έζησε ποτέ ανεπτυγμένη χώρα.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη αποτελούμε παράδειγμα ελληνικής εταιρείας μέσα στη συνεχιζόμενη κρίση της δεκαετίας 2009 – 2019 και εκτιμώ ότι χειριζόμαστε το ίδιο πετυχημένα την τρέχουσα κρίση του κορωνοϊού. Κι αυτό διότι πάντοτε είχαμε κι έχουμε υπόψη μας το δικαίωμα στην εργασία και στη δημιουργία. Οι ιδιοκτήτες, τα στελέχη, οι εργαζόμενοι στηρίξαμε και στηρίζουμε αυτή την αρχή.

Ποια προϊόντα είναι αυτά στα οποία στηρίζετε σήμερα την ανάπτυξή σας;

Όπως σας ανέφερα, η Valsamidis A.T.E.A έχει σαν αδιαπραγμάτευτη φιλοσοφία την άμεση εξυπηρέτηση του πελάτη της υπηρετώντας τη με ήθος κι υπευθυνότητα. Προσφέρουμε πάντα πρωτοπόρα προϊόντα, υπηρεσίες και λύσεις συνδυάζοντας την τεχνολογία ως αναπτυξιακό εργαλείο για την μέγιστη αποδοτικότητα που καλούμαστε να εφαρμόσουμε από τη θέση που βρισκόμαστε. Και το πετυχαίνουμε όχι με λόγια αλλά με πράξεις που εγγυώνται την άριστη ποιότητα υπηρεσιών, ασφάλεια του επιβατικού κοινού, ψηφιακή υπεροχή αποτελούμενη από έμπειρους συνεργάτες που διακρίνονται για την διαφάνεια, συνέπεια, υπευθυνότητα και ειδικεύονται στην αρχική μελέτη και σχεδιασμό, τις νέες εγκαταστάσεις, τον εκσυγχρονισμό και την ανακαίνιση, την συντήρηση και την πιστοποίηση εγκαταστάσεων.

Ιδιαίτερα, οι υπηρεσίες που προσφέρουμε καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα εγκαταστάσεων όπως ανελκυστήρες φορτίων, πλοίων, αυτοκινήτων, κυλιόμενες κλίμακες, αναβατόρια μικρών φορτίων, ανελκυστήρες για ΑΜΕΑ σεβόμενοι τα άτομα με αναπηρία, νοσοκομείων αλλά και ειδικά ανυψωτικά φορτία, αλλά και το τελευταίο μας επίτευγμα, που είναι ο ανελκυστήρας “V20”. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο προϊόν, ο οποίος είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας που λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς ενέργειας για καλύτερο και πιο ανθρώπινο περιβάλλον και υπηρετεί πιστά τις αξίες της φιλοσοφίας μας για ασφάλεια, τεχνολογική υπεροχή, και άριστη εξυπηρέτηση επιβατικού κοινού. Επιλέγοντας, κάποιος το συγκεκριμένο προϊόν, έχει τη δυνατότητα να μετακινείται με ασφάλεια, αφού διαθέτουμε πλήρως εξοπλισμένα συστήματα μεταφοράς ανελκυστήρων που μειώνουν δραστικά το κόστος αναμονής ενώ επίσης μπορεί να καταναλώνει λιγότερη ενέργεια με οικονομίες που φτάνουν ως και το 60% της απόδοσης του.

Παράλληλα με τα οφέλη της επιλογής του «V20» Smart Energy Pack, ο πελάτης μπορεί να βελτιώσει την ενεργειακή του απόδοση έξυπνα και αποτελεσματικά γιατί μετατρέπει τα ξεπερασμένα υδραυλικά συστήματα ανελκυστήρων σε αναβαθμισμένης ενεργειακής κλάσης τύπου PMSM χρησιμοποιώντας φωτισμό LED με οθόνες LCD και φυσικά για να έχει μια αίσθηση των πραγμάτων, δεν έχει παρά να τα δει από κοντά στο νέο υπερσύγχρονο εκθεσιακό μας χώρο που αποτελείται από 21 ξεχωριστούς ανελκυστήρες.

Δεδομένης της υγειονομικής κρίσης πώς προσαρμόστηκαν τα προϊόντα της επιχείρησης και ποιες νέες υπηρεσίες προσφέρονται;

Η Valsamidis A.T.E.A. πιστή στις αρχές και τις αξίες της, επενδύοντας συνεχώς σε νέες τεχνολογίες και υπηρεσίες με καινοτόμα προϊόντα και διαρκή εκπαίδευση του προσωπικού της, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών της αγοράς όπως αυτές προκύπτουν σε διεθνές επίπεδο, σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς, εφαρμόζει μια σειρά από μέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης του Covid 19, προτείνοντας την τοποθέτηση μηχανισμών απολύμανσης, για την απομάκρυνση παθογόνων ιών και βακτηρίων, στους ανελκυστήρες, τις κυλιόμενες κλίμακες, αλλά και στα πάσης φύσεως αναβατόρια (μικρών φορτίων, υγειονομικού χαρακτήρα, ΑΜΕΑ κλπ).

Σήμερα προτείνουμε για την αποτροπή μετάδοσης του ιού από σταγονίδια αέρα εντός του θαλάμου, την υιοθέτηση μηχανισμού απολύμανσης του αέρα με αρνητικά ιόντα όζοντος.

Επιπλέον δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στις περιπτώσεις κυλιόμενων κλιμάκων και διαδρόμων, υιοθετώντας και υποστηρίζοντας την απολύμανση των σημείων επαφής (χειρολαβή), με την πιστοποιημένη συσκευή αποστείρωσης σε συνεχή ροή και κίνηση.

Τέλος, μέσα στις επόμενες ημέρες στη νέα μας ιστοσελίδα www.valsalift.gr αναπτύσσονται μια σειρά από εξατομικευμένες λύσεις, όπως για η δημιουργία λογαριασμού πελάτη, ο προγραμματισμός των συντηρήσεων με ραντεβού, η δήλωση βλάβης που εκτιμούμε ότι αλλάζει, δημιουργεί μια νέα μορφή άμεσης επικοινωνίας. Κι αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανος ότι αυτό θα γίνει εφαρμογή (mobile application) έτσι ώστε ο καθένας από το κινητό του να έχει όλη την πληροφορία κι άμεση πρόσβαση σε οτιδήποτε αφορά στον ανελκυστήρα.

Πώς εκτιμάτε ότι θα κινηθεί η αγορά σας τους επόμενους κρίσιμους μήνες εν μέσω ύφεσης. Πώς κρίνετε τα έως τώρα μέτρα στήριξης από την πολιτεία.

Παρόλο που εμείς ως επιχείρηση παρουσιάζουμε μια ιδιαίτερη σταθερότητα και η μέχρι σήμερα ρεαλιστική διαχείριση μας, πάντοτε με γνώμονα τις αξίες μας, μας έχει προστατεύσει από κακοτοπιές είναι γεγονός ότι η αγορά παραμένει παγωμένη ως αποτέλεσμα των μέτρων για την προστασία του κοινού λόγω κορωνοϊού.

Ο κύκλος χρηματοροών έχει διαταραχθεί στις επιχειρήσεις με αποτέλεσμα αλυσιδωτές αντιδράσεις τόσο σε επίπεδο προμηθευτών όσο και στις πληρωμές υποχρεώσεων του δημοσίου. Τα μέτρα βρίσκονται προς την σωστή κατεύθυνση ωστόσο η επιτυχία τους θα κριθεί από την ταχύτητα υλοποίησης τους. Κατανοώ ότι τίθεται ένα θέμα ως προς το φαινόμενο της διάρκειας της πανδημίας και το γεγονός ότι είμαστε στην πράξη σε αχαρτογράφητα νερά ωστόσο το γεγονός ότι πρόκειται για ένα παγκόσμιο φαινόμενο σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στο σύνολο της η κοινότητα της παγκόσμιας υγείας συνεργάζεται κι ερευνά για την εξεύρεση άμεσων λύσεων με κάνει να πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να κινηθούμε με μια βάση εμπροσθοβαρή. Συνεπώς οι προσπάθειες θα πρέπει να εντατικοποιηθούν ως προς το τελευταίο σημείο μιας και υπάρχει σημαντικός χώρος βελτίωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v