Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το YDC και πώς οπλίζει τα στελέχη με δεξιότητες

Τι είναι το Your Directors Club και ποιες υπηρεσίες προσφέρει σε διευθυντικά στελέχη και νέους επιχειρηματίες. Η έλευση της πανδημίας και τα επόμενα βήματα. Συνέντευξη της Γεωργίας Καρτσάνη.

Το YDC και πώς οπλίζει τα στελέχη με δεξιότητες

Πώς λειτουργεί η πρώτη κοινότητα διευθυντικών στελεχών και νέων επιχειρηματιών στην Ελλάδα εξηγεί στο Euro2day.gr η Γιωργία Καρτσάνη, που βρίσκεται πίσω από την ίδρυσή της. Με ποιους τρόπους επιχειρείται η ανάπτυξη και ανέλιξη των μελών της τόσο σε επαγγελματικό όσο και προσωπικό επίπεδο. Πώς προσαρμόστηκε η λειτουργία της στην πανδημία και ποια είναι τα επόμενα βήματα.

Κυρία Καρτσάνη, ποιες ανάγκες σάς οδήγησαν στο να δημιουργήσετε το Your Directors Club. Πώς λειτουργεί και τι προσφέρει στα μέλη του;

Το 2009 -όπως ενδεχομένως και να γνωρίζετε- ίδρυσα το CEO Clubs Greece, μια κοινότητα στην οποία συμμετέχουν Διευθύνοντες Σύμβουλοι διακεκριμένων ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών. Μετά από 10 χρόνια λειτουργίας του CEO Clubs Greece και έχοντας μια ισχυρή παρακαταθήκη, τόσο σε επίπεδο μεταλαμπάδευσης της γνώσης όσο και δικτύωσης των μελών του, αφουγκράστηκα την επιθυμία τους για την ύπαρξη μιας αντίστοιχης κοινότητας στην οποία θα μπορούν να συμμετέχουν τα διευθυντικά στελέχη των εταιρειών που οι ίδιοι ηγούνται.

Έτσι λοιπόν, το 2019 ίδρυσα το Your Directors Club (YDC). Το πρώτο Club, την πρώτη κοινότητα διευθυντικών στελεχών και νέων επιχειρηματιών στην Ελλάδα, βασικός σκοπός της οποίας είναι η ανάπτυξη και ανέλιξη των μελών της τόσο σε επαγγελματικό όσο και προσωπικό επίπεδο. Και θα σας εξηγήσω πώς λειτουργεί. Τα μέλη του Your Directors Club (YDC) συναντιούνται σε μηνιαία -κατά κύριο λόγο- βάση, όπου παρακολουθούν, συζητούν και αναλύουν συγκεκριμένη θεματική. Δεν μένουμε όμως μόνο εκεί. Οι θεματικές που αναλύουμε σε αυτές τις συναντήσεις, στα «Lunch Circles» όπως τα ονομάζουμε, αφορούν σε θέματα ηγεσίας, διαχείρισης της αλλαγής, διαπραγματεύσεων, personal branding και πολλών άλλων που άπτονται του ενδιαφέροντος όλων των μελών ανεξαρτήτως του ρόλου και του τομέα της αγοράς όπου δραστηριοποιούνται.

Ποια πιστεύετε ότι είναι τα πλεονεκτήματα που εξασφαλίζει το YDC. Ποιο είναι το στοιχείο που το διαφοροποιεί από άλλους παρόμοιους οργανισμούς;

Τα πλεονεκτήματα του YDC είναι πολλά και ιδιαίτερα σημαντικά. Πρόκειται για μια πλατφόρμα μάθησης, ουσιαστικής επαγγελματικής δικτύωσης και κυρίως αποφόρτισης από τη δύσκολη και απαιτητική καθημερινότητα ενός υψηλόβαθμου στελέχους. Το YDC είναι ένας οργανισμός που εστιάζει στη διαρκή εξέλιξη των μελών του. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στη σπουδαιότητα της συνεχούς μάθησης και γι' αυτό τον λόγο εκτός από τα μηνιαία Lunch Circles που προανέφερα, παρέχεται στα μέλη μας η δυνατότητα συμμετοχής τους σε κλειστές ομάδες εργασίας 10 ατόμων, όπου όχι μόνο θα αναλύσουν σε βάθος μια θεματική αλλά θα κάνουν και πρακτική πάνω σε αυτή, υπό την καθοδήγηση έμπειρου και διακεκριμένου CEO Advisor από το CEO Clubs Greece. Αυτές οι συναντήσεις, τα «Inner Advisory Circles», αποτελούν αποκλειστικό προνόμιο της Director Plus συνδρομής. Θα ήθελα να τονίσω ωστόσο και κάτι ακόμα. Το YDC αποτελεί έναν οργανισμό που χαρακτηρίζεται από ποικιλομορφία. Τα μέλη του προέρχονται τόσο από διαφορετικούς κλάδους του ελληνικού επιχειρείν όσο και από διαφορετικά τμήματα της οργανωτικής δομής των εταιρειών. Και αυτό κάνει το YDC να ξεχωρίζει. Το γεγονός ότι υψηλόβαθμα στελέχη συναντιούνται και μοιράζονται τους ίδιους προβληματισμούς και τις ίδιες προκλήσεις. Ακούγονται διαφορετικές απόψεις και οπτικές, δίνοντας μια σφαιρική εικόνα επί της θεματολογίας που συζητείται, και οι οποίες έχουν πάντα έναν κοινό σκοπό. Την ανάπτυξη και την εξέλιξη των μελών σε προσωπικό αλλά και επαγγελματικό επίπεδο.

Πώς έχει διαφοροποιήσει τα δεδομένα σε ό,τι αφορά τα PR Network η έλευση της πανδημίας; Πιστεύετε ότι θα υπάρξουν δομικές αλλαγές ακόμα και μετά την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης;

Η πανδημία ήταν κάτι το πρωτόγνωρο για όλους. Τα δεδομένα άλλαξαν, αλλά καταφέραμε να προσαρμοστούμε πολύ γρήγορα και να κρατήσουμε ενεργό το YDC. Απλά με ένα διαφορετικό τρόπο. Οργανώσαμε διαδικτυακές συναντήσεις με τα μέλη μας και παραμείναμε με αυτό τον τρόπο «κοντά αλλά από μακριά». Η ανταπόκριση των μελών μάλιστα ήταν ιδιαίτερα θετική και γι' αυτό αποφασίσαμε να εντάξουμε τις διαδικτυακές συναντήσεις μας στο ετήσιο πρόγραμμά μας. Επίσης, δεδομένων των μέτρων προστασίας και πρόληψης από την πανδημία αποφασίσαμε και τη δημιουργία ακόμα μικρότερων κύκλων συναντήσεων, όπου μπορούν να συμμετέχουν έως 8 άτομα και να συζητήσουν υπό την καθοδήγηση της διακεκριμένης Leadership Coach Γκέρτης Φίλη. Η πανδημία έπληξε ολόκληρο τον πλανήτη. Η παγκόσμια οικονομία επηρεάστηκε ενώ οι οικονομικές εκτιμήσεις παραμένουν αποθαρρυντικές για το κοντινό μέλλον. Μακροπρόθεσμα όμως θα δημιουργηθούν νέες τάσεις και σίγουρα θα υπάρξουν ευκαιρίες για νέες δραστηριότητες και επενδύσεις. Αυτό που έχει ιδιαίτερη σπουδαιότητα είναι να βρίσκουμε μέσα από κάθε δυσκολία την ευκαιρία για εξέλιξη. Και το YDC αποτελεί έναν οργανισμό που συνεχώς εξελίσσεται και δημιουργεί.

Πώς θα βλέπατε τον Οργανισμό στο μέλλον; Ποιες είναι οι προοπτικές και τα επόμενα σχέδιά σας;

Σκοπός μας ήταν και είναι η δημιουργία μιας κοινότητας υψηλόβαθμων διευθυντικών στελεχών όπου μέσα από τις συναντήσεις και την ανταλλαγή γνώσης, απόψεων και βέλτιστων πρακτικών, οι ηγέτες του σήμερα θα εξελιχθούν και θα αναδείξουν το ελληνικό επιχειρείν του αύριο. Η δημιουργία ενός Κύκλου Εμπιστοσύνης που θα αποτελεί το μέσο για την πρόοδο και την εξέλιξη της ηγεσίας της χώρας μας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v