Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολοκληρωμένη πλατφόρμα e-commerce από τη Eurobank

H ομπρέλα υπηρεσιών που παρέχει η τράπεζα για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Ολο το φάσμα του e-commerce όπως το περιγράφει ο αρμόδιος διευθυντής της Eurobank Π. Θεοδώρου, μιλώντας στο Εuro2day.gr.

Ολοκληρωμένη πλατφόρμα e-commerce από τη Eurobank

Ένα πλήρες ψηφιακό οικοσύστημα, μία τραπεζική και e-commerce πλατφόρμα για τις ανάγκες των επιχειρηματιών κατά το «ταξίδι» τους στον κόσμο του ηλεκτρονικού εμπορίου, δημιούργησε η Eurobank.

Η αγορά του e-commerce στην Ελλάδα αναπτύσσεται δυναμικά. Από 3.500 επιχειρήσεις το 2012, έφτασαν τις 15.000 φέτος και εκτιμάται ότι το 2021, συνολικά 20.000 ελληνικές επιχειρήσεις θα δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο, προσαρμοζόμενες στη ραγδαία μεταβολή των καταναλωτικών συνηθειών που επιφέρει η νέα καθημερινότητα.

Ενδεικτικοί είναι και οι αντίστοιχοι τζίροι μέσα από το κανάλι αυτό. Από 7,5 δισ. ευρώ το 2019, φέτος οι ηλεκτρονικές πωλήσεις αναμένεται να αγγίξουν τα 11 δισ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου τα 9 δισ. ευρώ αφορούν σε πωλήσεις που πραγματοποιούνται από ελληνικά sites. Μπροστά σε μια τέτοια πρόκληση για τον επιχειρηματικό κόσμο, η Eurobank έχει διαμορφώσει μια πρόταση για να καθοδηγήσει βήμα βήμα τις επιχειρήσεις, είτε αυτές διαθέτουν ήδη e-shop είτε όχι, στη μεγιστοποίηση του οφέλους που μπορούν να αποκομίσουν από την επέκταση της δράσης τους στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Τι παρέχει το e-οικοσύστημα της Eurobank

Το σημαντικό είναι ότι ο κάθε επιχειρηματίας μπορεί να ξεκινήσει από το μηδέν, χτίζοντας σωστά το ψηφιακό του προφίλ, ώστε να υλοποιούνται αλλά και να ενθαρρύνονται οι ηλεκτρονικές πωλήσεις εύκολα και με ασφάλεια. Εάν έχει συγκεκριμένη ιστοσελίδα, μπορεί να λάβει όλη την απαιτούμενη τεχνική και συμβουλευτική υποστήριξη, ώστε να προχωρήσει σε αναβάθμιση του site του, πετυχαίνοντας πολλαπλασιασμό του τζίρου από ηλεκτρονικές πωλήσεις.

Αποδέκτες της πρωτοβουλίας αυτής δεν είναι μόνο όσοι αυτή τη στιγμή είναι έξω από το e-commerce. Από τις προσφερόμενες υπηρεσίες της νέας πλατφόρμας, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες της χώρας μπορούν να ωφεληθούν επεκτείνοντας, βελτιώνοντας ή καινοτομώντας σε βάθος, πάνω σε υπάρχουσες ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η δέσμη λύσεων e-commerce solution επικεντρώνεται στους εξής βασικούς άξονες:

  • Δυνατότητα χρηματοδότησης της επιχείρησης με προνομιακή τιμολόγηση στα έξοδα αξιολόγησης και στο επιτόκιο των χρηματοδοτήσεων, ώστε να καλύψει το κόστος της επένδυσης, ή και τις ανάγκες της σε ρευστότητα για την αγορά εμπορευμάτων ή την κάλυψη άλλων αναγκών.
  • Ένα πλήρες φάσμα λύσεων εισπράξεων, που υποστηρίζουν τις online πωλήσεις, πριν ακόμη και από τη λειτουργία του e-shop.

- Σε συνεργασία με εξειδικευμένες εταιρείες:

  • Δημιουργία e-shop, συμβουλευτικές υπηρεσίες για την ανάπτυξή του και προβολή μέσω digital marketing.
  • Υπηρεσίες logistics και ταχυμεταφορών με σημαντικές εκπτώσεις και προνομιακούς όρους για τις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Το Euro2day.gr μίλησε με τον κ. Πάνο Θεοδώρου, Διευθυντή Τομέα Στρατηγικής και Ανάπτυξης small business banking της Eurobank, με αφορμή τη νέα πλατφόρμα.

«Η ψηφιακή ζωή στο εμπόριο, ειδικά στις παρούσες συνθήκες, είναι μονόδρομος. Έχουμε χιλιάδες πελάτες μικρού και μεσαίου μεγέθους που υποχρεώθηκαν να αναστείλουν τη φυσική τους λειτουργία. Είναι υποχρέωσή μας όχι μόνο να τους στηρίξουμε στην προσπάθειά επιβίωσης των επιχειρήσεών τους, αλλά και να τους βοηθήσουμε να δημιουργήσουν και να αναπτύξουν μια αξιόπιστη, βιώσιμη, λειτουργική ψηφιακή επιχείρηση.

Επιπλέον, αναγνωρίζουμε πως πολλοί πελάτες μας προσπαθούν να σταθούν όρθιοι σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας. Πέραν λοιπόν των χρηματοδοτικών λύσεων που μπορούμε να τους προσφέρουμε, σχεδιάσαμε αυτή την ομπρέλα υπηρεσιών όπου έχουν ενταχθεί όλες οι αναγκαίες υπηρεσίες σε προνομιακή τιμή πακέτου, που σίγουρα συμφέρει έναντι μιας μεμονωμένης υπηρεσίας που μπορεί να αγοράσει κάποιος. Το θέμα μας είναι να δώσουμε στον κάθε πελάτη, κάθε εργαλείο που θα του χρειαστεί για να γίνει ανταγωνιστικός σε ψηφιακό περιβάλλον. To e-commerce solution είναι ουσιαστικά ένα πολυεργαλείο που τα έχει όλα σε ένα. Το πρώτο σκέλος αυτής της προσπάθειας είναι να βοηθήσουμε τις μικρότερες σε μέγεθος επιχειρήσεις στην αγορά να αυξήσουν τις πωλήσεις», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει, έχει καταγραφεί ποιες είναι οι ανάγκες μιας επιχείρησης, ανάλογα με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Για παράδειγμα, ένας νεοεισερχόμενος χρειάζεται να ξεκινήσει από το μηδέν με τη δημιουργία του e-shop του και την εγκατάσταση των μέσων πληρωμών. Όμως ακόμη και πριν ολοκληρωθεί το e-shop του, μπορεί να δέχεται online ή τηλεφωνικές παραγγελίες και να πληρώνεται με κάρτα γρήγορα και με ασφάλεια μέσω της υπηρεσίας της Eurobank Payment Link.

Ακόμη, προσθέτει, θα χρειαστεί να επενδύσει σε ενέργειες Digital Marketing για την προβολή του e-shop και να διαχειριστεί τα θέματα της αποθήκευσης logistics και της διανομής των εμπορευμάτων μέσω ταχυμεταφορών. «Σε αυτούς τους τομείς έχουμε φροντίσει να εξυπηρετηθεί με προνομιακούς όρους από συνεργαζόμενες εταιρείες», επισημαίνει ο κ. Θεοδώρου.

Όπως υπογραμμίζει, η Τράπεζα απευθύνεται και σε επιχειρήσεις που έχουν κάνει το πρώτο βήμα και έχουν ένα e-commerce site. Μπορούν να βελτιώσουν την αποδοτικότητα του e-shop κάνοντας χρήση των συμβουλευτικών υπηρεσιών που προσφέρει η Τράπεζα μέσω της Convert, ηγέτιδας εταιρίας στον χώρο του e-commerce και των εκπαιδευτικών Webinars για digital marketing ενώ οι επιχειρήσεις μπορούν να μειώσουν παράλληλα το λειτουργικό τους κόστος αξιοποιώντας τις υπηρεσίες Logistics & διανομής που παρέχονται μέσω του Προγράμματος.

Και όπως προσθέτει ο κ. Π. Θεοδώρου, «τα καλά νέα δεν σταματούν εδώ. Ένα καινούργιο site πέραν του ότι χρειάζεται ένα αρχικό κεφάλαιο για τα πρώτα έξοδα ή για την αναβάθμισή του (αν είναι παλαιό), έχει συχνά ανάγκες έκτακτης ρευστότητας. Η Eurobank μπορεί να χρηματοδοτεί τον έμπορο για το αρχικό κεφάλαιο επένδυσης αλλά και για κεφάλαιο κίνησης συνδεδεμένο με τις πωλήσεις που πραγματοποιούνται με δόσεις μέσω πιστωτικών καρτών και μάλιστα με έκπτωση στα έξοδα χρηματοδότησης».

Τέλος, μέσα από όλο αυτό το οικοσύστημα συνεργασιών, ο κάθε έμπορος που δραστηριοποιείται on line μπορεί να αναβαθμίσει τις δεξιότητες τις δικές του ή του προσωπικού του, μέσα από τα δωρεάν άρθρα και τα web-workshops που προσφέρονται μέσω του Digital Academy της Eurobank.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v