Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Β. Λαζαράκου: Οι τρεις στόχοι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για το 2023

H προέδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ανοίγει τα χαρτιά της στο Euro2day.gr. Η προσαρμογή των εισηγμένων στο νέο νόμο περί Εταιρικής Διακυβέρνησης και οι προτεραιότητες της ΕΚ για το 2023. Προειδοποιήσεις για μη αδειοδοτημένες πλατφόρμες και κρυπτονομίσματα.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου αξιολογεί τη μέχρι τώρα εφαρμογή του νέου νόμου περί Εταιρικής Διακυβέρνησης, αναλύει τους τρεις βασικότερους στόχους της ΕΚ για τη νέα χρονιά που έρχεται και παράλληλα αναφέρεται στους κινδύνους που ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν οι επενδυτές των κρυπτονομισμάτων μέχρις ότου μέσα στο 2023 προκύψει το απαιτούμενο εποπτικό πλαίσιο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε ό,τι αφορά την Εταιρική Διακυβέρνηση, η κα Λαζαράκου πιστεύει πως βρισκόμαστε σε σωστό δρόμο, ωστόσο τονίζει πως «δεν θέλουμε απλά μια συμμόρφωση της μορφής tick the box» και καλεί τις εισηγμένες εταιρείες να εφαρμόσουν στην ουσία το νόμο.

Οι τρεις βασικότερες προτεραιότητες της Επιτροπής για το 2023 είναι η παρακολούθηση της εφαρμογής του κανονιστικού πλαισίου στα ζητήματα της Βιωσιμότητας (ESG κριτήρια), η συνέχιση της προληπτικής εποπτείας ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις μη αδειοδοτημένες πλατφόρμες συναλλαγών, καθώς και μια σειρά δράσεων στο μέτωπο του Οικονομικού Αλφαβητισμού.

Τέλος, η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς τονίζει ότι η ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα κρυπτονομίσματα αναμένεται μέσα στο 2023 και πως μέχρι να τεθεί σε λειτουργία το σχετικό κανονιστικό πλαίσιο, υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο σε περίπτωση που οι επενδυτές χάσουν λεφτά, να μην μπορούν να προσφύγουν στα δικαστήρια.

ΥΓ: Η συνέντευξη έγινε στο πλαίσιο του 20ού Συνεδρίου του Συνδέσμου Επενδυτών Διαδικτύου, του οποίου το Euro2day.gr ήταν χορηγός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v