Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ν. Πετροπουλάκης (Merit): Το Χρηματιστήριο μπορεί και καλύτερα

Ο πρόεδρος της Merit ΑΧΕΠΕΥ μιλά στο Euro2day.gr για τη νέα χρηματιστηριακή χρονιά. Οι καυτοί κλάδοι πληροφορικής και ενέργειας. Η εκτίμηση για λεγόμενο πολιτικό ρίσκο ενόψει των εκλογών.

Η αγορά αντάμειψε όσους έκαναν σωστές επιλογές το 2022 και έχει τις βάσεις για να πάει πολύ καλύτερα, γιατί και η Ελλάδα έχει τις βάσεις προκειμένου να πάει πολύ καλύτερα, δηλώνει στο Euro2day.gr ο πρόεδρος της Merit Χρηματιστηριακής Νίκος Πετροπουλάκης.

Ο γνωστός χρηματιστής αφού επισημαίνει τις ισχυρές φετινές οικονομικές επιδόσεις των εισηγμένων εταιρειών που μπορούν να έχουν και συνέχεια, μιλά για καυτούς επιχειρηματικούς κλάδους, όπως για παράδειγμα είναι αυτοί της πληροφορικής -ενόψει των έργων του ψηφιακού μετασχηματισμού που πρόκειται να υλοποιηθούν- αλλά και της ενέργειας.

Τέλος, ο γνωστός χρηματιστής αφού τονίζει την αναγκαιότητα εισαγωγής νέων και μεγάλων επιχειρήσεων στο ΧΑ, δεν φοβάται ζήτημα πολιτικού ρίσκου στην Ελλάδα, θεωρώντας ότι από τις επικείμενες διπλές εκλογές δεν θα προκύψει ζήτημα ακυβερνησίας στη χώρα. Πάντως, παραδέχεται ότι σε περίπτωση πολιτικής αστάθειας, θα δημιουργηθεί μια κατάσταση που θα… μας γυρίσει προς τα πίσω.

 

ΥΓ: Η συνέντευξη ελήφθη στο πλαίσιο του 20ού Συνεδρίου του Συνδέσμου Επενδυτών και Διαδικτύου, του οποίου χορηγός ήταν το Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v