Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π. Λάμπρου: Το ΧΑ προθάλαμος ανάπτυξης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ο συνιδρυτής της P&I Business Management Consulting μιλά στο Euro2day.gr για τις δυνατότητες των ελληνικών μικρομεσαίων να αναδειχτούν και να αναπτυχθούν μέσα από την Εναλλακτική Αγορά. Η κουλτούρα της δημόσιας εταιρείας.

Ο Παντελής Λάμπρου είναι γνωστός στο ευρύ χρηματιστηριακό κοινό από την επιτυχή θητεία του στην ΕΧΑΕ. Σήμερα, όντας συνιδρυτής της εταιρείας συμβούλων P&I Business Management Consulting μιλά στο Euro2day.gr για τις δυνατότητες ανάδειξης και ανάπτυξης που προσφέρει στις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις η ένταξή τους στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου της Αθήνας.

«Βεβαίως και υπάρχει χώρος για τις εγχώριες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να ενταχθούν στο ΧΑ» τονίζει ο Παντελής Λάμπρου, αναφέροντας όχι μόνο τη θετική εμπειρία που έχει προκύψει από εταιρείες που εισήχθησαν κατά το παρελθόν στην Εναλλακτική Αγορά (π.χ. Entersoft και Epsilon Net), αλλά τις προοπτικές που διανοίγονται για όσα σχήματα διαθέτουν καλές επενδυτικές προτάσεις, τοποθετούνται με καινοτομία στην αγορά και αξιοποιούν τις τεχνολογίες, ή δραστηριοποιούνται στον κλάδο των νέων τεχνολογιών.

Σύμφωνα με τον συνιδρυτή της P&I Business Management Consulting, οι μικρομεσαίες εταιρείες που κατάφεραν να επιβιώσουν μετά τη δοκιμασία της μακρόχρονης οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα διαθέτουν κατά κανόνα ικανό management και έτσι υπάρχει σήμερα μια αναπτυξιακή ορμή τόσο στη μεσαία, όσο και στη μικρή επιχειρηματικότητα. Όσες από αυτές τις επιχειρήσεις αποκτήσουν τη λογική και την κουλτούρα της δημόσιας εταιρείας, με τις δυνατότητες που έχουν να παράγουν αξία, θα μπορούν να απευθύνονται στο επενδυτικό κοινό, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό.

 

ΥΓ: Η συνέντευξη ελήφθη στα πλαίσια του 20ου Συνεδρίου του Συνδέσμου Επενδυτών και Διαδικτύου, του οποίου χορηγός ήταν το Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v