Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιώργος Βλάχος: Μόνη δύναμη με προοπτική κυβερνησιμότητας η ΝΔ

«Ειλικρινής η "Σχέση Εμπιστοσύνης" με τους πολίτες», τονίζει ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ σε συνέντευξή του στο Euro2day.gr. «Τι συμφωνήσαμε με τον Πρωθυπουργό». Τα «όπλα» στο δημόσιο βίο.

Γιώργος Βλάχος: Μόνη δύναμη με προοπτική κυβερνησιμότητας η ΝΔ

Τους στόχους και τις προτεραιότητές του ενόψει της εκλογικής μάχης της 21ης Μαΐου, αλλά και της επόμενης μέρας, περιγράφει ο υποψήφιος βουλευτής ανατολικής Αττικής, Γιώργος Βλάχος.

Σε συνέντευξή του στο Euro2day.gr, ο κ. Βλάχος χαρακτηρίζει «θετικό» το πρόσημο της κυβερνητικής θητείας της Νέας Δημοκρατίας και εκτιμά ότι το κόμμα του είναι «η μόνη δύναμη με προοπτική κυβερνησιμότητας» που θα διασφαλίσει τη σταθερότητα του τόπου.

Παράλληλα, δημοσιοποιεί τι συμφώνησε με τον Πρωθυπουργό κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου και κάνει λόγο για μια ειλικρινή «Σχέση Εμπιστοσύνης» που έχει… κτίσει όλα αυτά τα χρόνια με τους πολίτες.

Ποιο το διακύβευμα των εκλογών της 21ης Μαΐου; Με ποιο κριτήριο θεωρείτε ότι θα αποφασίσουν οι ψηφοφόροι;

Το μεγάλο διακύβευμα στις εκλογές της 21ης Μαΐου είναι η επίτευξη πολιτικής σταθερότητας. Σε μια εποχή που οι κίνδυνοι παραμονεύουν η χώρα χρειάζεται σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση. Στην τελευταία θητεία, η Νέα Δημοκρατία κλήθηκε να διαχειριστεί τα απόνερα της οικονομικής κρίσης, την πανδημία και τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα. Στην πορεία προς τις εκλογές, ο καθένας μας θα πρέπει να φέρει στο μυαλό του και να συγκρατήσει τη μεγάλη εικόνα, δηλαδή το σύνολο των θεμάτων που αντιμετώπισε η Νέα Δημοκρατία σ’ αυτήν τη θητεία. Τυχόν λάθη, παραλείψεις ή αστοχίες -που μπορεί για κάποιους συμπολίτες μας να είναι κορυφαία ζητήματα- μπορούν να αντιμετωπισθούν και θα αντιμετωπισθούν στη νέα κυβερνητική θητεία.

Γιατί οι πολίτες να εμπιστευτούν ξανά τη Νέα Δημοκρατία; Τι θα μπορούσε να προσφέρει στη χώρα μια νέα διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη;

Στην τετραετία που πέρασε, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήρθε αντιμέτωπη με πρωτοφανείς εξωγενείς κρίσεις, όπου κλήθηκε να διαχειριστεί πρωτόγνωρες καταστάσεις. Πρώτα η υγειονομική και πλέον η ενεργειακή κρίση, που έχει δημιουργήσει έντονες πληθωριστικές πιέσεις στην οικονομία. Παρά, λοιπόν, τις νέες προτεραιότητες που η πραγματικότητα μας επέβαλλε, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τήρησε το πρόγραμμά της με τη μείωση των φορολογικών βαρών για τους συμπολίτες, την αύξηση μισθών και συντάξεων, τη μείωση της ανεργίας, τη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, την προσέλκυση σημαντικών επενδύσεων και σειρά άλλων επιτυχιών. Δώσαμε, λοιπόν, τις εξετάσεις μας και θεωρώ ότι παρά τις όποιες αβλεψίες και λάθη, το πρόσημο της κυβερνητικής μας θητείας είναι θετικό. Για την επόμενη τετραετία, κεντρικός μας στόχος είναι οι «Καλύτεροι μισθοί για όλες και για όλους». Η εξαγγελία αυτή τίθεται ως στόχος και όχι ως ένα είδος υπόσχεσης ή ενός προεκλογικού τεχνάσματος. Διότι σκεφτόμαστε τι λέμε σήμερα, ώστε την επόμενη ημέρα να έχουμε μια συνέπεια λόγων και έργων. Η Νέα Δημοκρατία αποτελεί, λοιπόν, τη μοναδική επιλογή προοπτικής και σταθερότητας για την επόμενη ημέρα, η οποία διασφαλίζει τις επιτυχίες που σημείωσε η χώρα και έχει την πολιτική βούληση να διορθώσει τις όποιες παραλείψεις.

Αν δεν επιτευχθεί ο στόχος της αυτοδυναμίας στις κάλπες με την ενισχυμένη αναλογική, πόσο εφικτή είναι μια κυβέρνηση συνεργασίας, δεδομένου ότι ο δυνητικός σύμμαχος της Νέας Δημοκρατίας, το ΠΑΣΟΚ αρνείται κατηγορηματικά σύμπραξη με πρωθυπουργό τον Κ. Μητσοτάκη; Μήπως το σενάριο και τρίτων εκλογών είναι στο τραπέζι;

Σχετικά με την απλή αναλογική, αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι δύσκολα κτίζονται κυβερνητικές πλειοψηφίες, ιδιαίτερα όταν ακόμη και εκείνοι, που την ψήφισαν, την υπονομεύουν, αρνούμενοι τη βασική αρχή της, που είναι η συνεργασία. Άρα, χωρίς συνεργασίες η απλή αναλογική ακυρώνεται στην πράξη. Επομένως, οι εκλογές με απλή αναλογική μπορεί να μη δίνουν σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα κυβερνητική πρόταση. Ωστόσο, η εκλογική δύναμη ιδίως του πρώτου κόμματος, που κανείς ουσιαστικά δεν αμφισβητεί ότι θα είναι η Νέα Δημοκρατία, κτίζει την πλειοψηφία της επόμενης κυβέρνησης. Λαμβάνοντας υπόψιν και την πάγια θέση του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ για τον «άγνωστο Χ» Πρωθυπουργό, η Νέα Δημοκρατία είναι πλέον η μόνη δύναμη με προοπτική κυβερνησιμότητας.

Κατά την πρόσφατη συνάντησή σας με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, του θέσατε -όπως κάνατε γνωστό- θέματα που εκκρεμούν στην ανατολική Αττική. Μπορείτε να μας τα συνοψίσετε;

Πράγματι, εν όψει των επικείμενων εκλογών και με αφορμή θέματα, που εκκρεμούν στην Ανατολική Αττική, συναντήθηκα με τον Πρωθυπουργό. Υπόψιν του έθεσα και σειρά οικιστικών, χωροταξικών, δασικών και αναπτυξιακών θεμάτων, που απασχολούν έως και σήμερα την Ανατολική Αττική. Επιγραμματικά, έκανα λόγο για την ανάγκη ενιαίας αντιμετώπισης των οικισμών «ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ ΡΑΦΗΝΑΣ» και «ΓΕΡΟΤΣΑΚΟΥΛΙ Ν. ΒΟΥΤΖΑ» όπως αυτό αφορά τους οικισμούς «ΠΡΟΒΑΛΙΝΘΟΣ – ΑΜΠΕΛΟΥΠΟΛΗ», την επίλυση του ιδιοκτησιακού του κτήματος «ΒΟΥΡΒΑ ΣΠΑΤΩΝ», το άνοιγμα της διαδικασίας τακτοποίησης αυθαιρέτων της κατηγορίας 5, την επέκταση των δικτύων για ρευματοδοτήσεις κτισμάτων, οικισμών, καθώς και δημοτικού φωτισμού, την εξαίρεση του ΕΝ.Φ.Ι.Α των εκτάσεων Οικοδομικών Συνεταιρισμών, την ένταξη των παραγωγικών και μεταποιητικών συνεταιρισμών στην κατηγορία των Ειδικών Κτιρίων και κατ’ επέκταση την απαλλαγή υποχρέωσης καταβολής του ΕΝ.ΦΙ.Α. Με το πέρας της συζήτησης, συμφωνήσαμε με τον Πρωθυπουργό να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διασφαλισθούν τα κεκτημένα και οι επιτυχίες της περιόδου που λήγει και να θέσουμε τις νέες προτεραιότητες με βάση τις ανάγκες της Κοινωνίας.

Όλα αυτά τα χρόνια που υπηρετείτε τους πολίτες του πρώην Υπολοίπου Αττικής, έχετε αναπτύξει μια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους. Ποια είναι η προσωπική σας δέσμευση προς αυτούς ενόψει της 21ης Μαΐου και φυσικά της επόμενης 4ετίας;

Για καθένα, που αποφασίζει να ασχοληθεί με τα κοινά, δεν υπάρχει τέλος, αφού η προσφορά είναι μια διαχρονική διαδικασία, ιδιαίτερα, όταν συνεχώς αναφύονται νέα προβλήματα και όσα από το παρελθόν παραμένουν και συνεχώς οξύνονται. Έτσι η εμπειρία, η γνώση των θεμάτων και κυρίως η εργατικότητα είναι «όπλα», που ήταν και είναι πάντα στην πρώτη γραμμή στο δημόσιο βίο. Ζητώ, λοιπόν, τη στήριξη των συμπολιτών μου και σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση με κριτήρια αξιοκρατίας και χρησιμότητας για τον τόπο μας. Άλλωστε, στα χρόνια που οι συμπολίτες μου με εκλέγουν να εκπροσωπώ τον τόπο μας στη Βουλή των Ελλήνων, προσπαθώ με συνέπεια και αποτελεσματικότητα να ανταποκρίνομαι στις ανάγκες του. Μαζί βάζουμε τις προτεραιότητες και μοιραζόμαστε την αγωνία για το μέλλον του τόπου που ζούμε και αγαπάμε. Με μια λέξη έχουμε μια ειλικρινή «Σχέση Εμπιστοσύνης». Η ανανέωση της επιλογής στο πρόσωπό μου σημαίνει επιβράβευση της σχέσης μας και συγχρόνως επικαιροποίηση των προτεραιοτήτων για την Ανατολική Αττική. Από την πλευρά μου, σημαίνει δέσμευση να συνεχίσω με το ίδιο ήθος και ύφος, με μετριοπάθεια και ουσία να αποδεικνύω κάθε στιγμή τη χρήσιμη παρουσία μου στο δημόσιο βίο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v