Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα επόμενα βήματα της συνεργασίας Public-Klarna

Ένα χρόνο μετά το λανσάρισμα στην ελληνική αγορά με βασικό συνεργάτη τον όμιλο Public, η υπηρεσία BNPL της Klarna έχει αποκτήσει σημαντικό αποτύπωμα. Για τα οφέλη της συνεργασίας μιλούν στο Εuro2day.gr οι Η. Πίτσαβος και Ν. Βαρβαδούκας.

Τα επόμενα βήματα της συνεργασίας Public-Klarna

Επέκταση της συνεργασίας με την πρωτοποριακή πλατφόρμα πληρωμών Klarna και στο marketplace του ομίλου Public προαναγγέλουν ο κ. Νίκος Βαρβαδούκας, VP Brand, Customer & Omnichannel του Public Group και ο κ. Ηλίας Πίτσαβος, Head of Klarna Greece.

Ένα χρόνο μετά την έναρξη συνεργασίας των δύο πλευρών, η οποία δεν περιορίζεται στις online αγορές αλλά εφαρμόζεται και στο φυσικό δίκτυο, αποδεικνύεται πως η δυνατότητα Buy Now Pay Later έχει σημαντική διείσδυση, καθώς το 35% των επιλέξιμων προϊόντων αγοράζονται με προπληρωμή μέσω της υπηρεσίας "Public Now, Pay Later" με Klarna.

Στη συνέντευξη που παραχώρησαν στο Euro2day.gr , οι κ.κ. Η. Πίτσαβος και Ν. Βαρβαδούκας αναλύουν τα οφέλη της συνεργασίας για αμφότερες τις πλευρές αλλά και για τον καταναλωτή. Ο επικεφαλής της Klarna στην Ελλάδα αναφέρεται επίσης στο σημερινό της αποτύπωμα, που μετρά 1.500 εμπόρους και 240.000 χρήστες-καταναλωτές, αλλά και στην πρόθεση της εταιρείας να επεκταθεί στον τομέα των υπηρεσιών και ειδικότερα στην πληρωμή καταλυμάτων, συνεργαζόμενη με την πλατφόρμα Airbnb.

  • Ηλίας Πίτσαβος, Head of Klarna Greece (φωτ. δεξιά)

Ποιο είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της δυνατότητας Buy Now, Pay Later που εισήγαγε στην αγορά η Klarna έναντι των κλασικών πιστώσεων;

Η πρώτη υπηρεσία που λανσάραμε στην Ελλάδα έναν χρόνο πριν ήταν το Payin 3, όπου οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους σε 3 άτοκες δόσεις, ακόμη και με τη χρεωστική τους κάρτα. Αυτό είναι το βασικό ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα έναντι των πιστωτικών καρτών ή άλλων παρόχων BNPL, καθώς η υπηρεσία μας είναι δωρεάν για τον καταναλωτή, χωρίς τόκους, χωρίς κόστος υπηρεσίας ή άλλων κρυφών χρεώσεων. Επιπλέον, στην Klarna εστιάζουμε σε όλη την αγοραστική εμπειρία του καταναλωτή, όχι μόνο στην πληρωμή, μέσα από τις πολλές επιλογές που προσφέρουμε στο Klarna app, όπως η δυνατότητα επιστροφών, παρακολούθησης της παραγγελίας, επικοινωνίας με το customer support team και πολλά άλλα. Και αυτό είναι κάτι που μας διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό. Τέλος, οι υπηρεσίες και τα εργαλεία της Klarna προσφέρουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και στους εμπόρους. Από τη συνεργασία μας με δυνατά διεθνή και ελληνικά brands, έχουμε δει να καταγράφεται η αύξηση του βαθμού ικανοποίησης των πελατών από την αγοραστική εμπειρία, η ενίσχυση της επισκεψιμότητας στο κατάστημά και οι αυξημένες πωλήσεις, και όλα αυτά με μηδενικό ρίσκο, καθώς η αποπληρωμή της παραγγελίας πραγματοποιείται εκ των προτέρων από την Klarna.

H BNPL δυνατότητα αφορά μόνον ηλεκτρονικές συναλλαγές ή αξιοποιείται και στα φυσικά δίκτυα καταστημάτων;

Από τον περασμένο Απρίλιο προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας και στα φυσικά καταστήματα. Ξεκινήσαμε πιλοτικά με την υπηρεσία Payin 3 εντός καταστήματος με τα Public και στη συνέχεια επεκταθήκαμε στα καταστήματα Zakcret και Sneaker Cage. Ο στόχος μας είναι οι καταναλωτές να έχουν την ευελιξία να χρησιμοποιούν την Klarna και στα φυσικά καταστήματα, διατηρώντας την ίδια εμπειρία αγορών που προσφέρουμε online. Να σημειώσω ότι σύμφωνα με έρευνες, παρά την αύξηση των online αγορών, οι αγορές στα φυσικά καταστήματα εξακολουθούν να είναι ισχυρές και πιστεύουμε ότι οι αγορές στο μέλλον θα αποτελούν έναν συνδυασμό in-store και online εμπειρίας.

Ποιο είναι το αποτύπωμα της Klarna στην Ελλάδα σήμερα;

Τα αποτελέσματα μετά τον ένα χρόνο λειτουργίας στην Ελλάδα είναι πολύ ικανοποιητικά και έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες μας. Σήμερα μετράμε περισσότερους από 240.000 καταναλωτές στην Ελλάδα, ενώ οι έμποροι-συνεργάτες ξεπερνούν τους 1.500. Συνεργαζόμαστε με μεγάλα brands από διάφορους κλάδους, όπως τα Public, ΙΚΕΑ, LeroyMerlin, Cosmos Sports, Zakcret, H&M, Epapoutsia, About You, ενώ έχουμε παρουσία και στην κατηγορία της ομορφιάς με την Kiko Milano, και των διαδικτυακών φαρμακείων με το To Farmakeio mou. Σύντομα θα επεκταθούμε και στον τομέα των υπηρεσιών, με τη συνεργασία μας με το Airbnb, με την οποία οι Έλληνες καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τη διαμονή των διακοπών τους μέσω της Klarna.

Τι προσφέρει η εφαρμογή στον καταναλωτή αλλά και την επιχείρηση σε σχέση με τον υφιστάμενο ανταγωνισμό λύσεων πληρωμών και αγορών;

Με την εφαρμογή προσφέρουμε στον καταναλωτή μία ολοκληρωμένη εμπειρία αγορών. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει τον τρόπο που θα πληρώσει (άμεσα, σε 3 άτοκες δόσεις), να παρακολουθήσει την εξέλιξη της παραγγελίας, να αποπληρώσει νωρίτερα ή να ζητήσει extra χρόνο για την αποπληρωμή, ακόμα και να ενημερωθεί για τις επιστροφές του. Έτσι ο καταναλωτής αποκτά πλήρη έλεγχο των αγορών του και μπορεί να διαχειριστεί τα έξοδά του. Επιπλέον, αν χρειαστεί κάποια βοήθεια, μπορεί να μιλήσει απευθείας με το customer care μέσω της εφαρμογής. Τέλος, μπορεί να ελέγξει τα προϊόντα που έχει ήδη αγοράσει, να ανακαλύψει προσφορές και brands, να συγκρίνει νέα προϊόντα και να φτιάξει wish lists για το μέλλον.

Γιατί αποφασίσατε να λανσάρετε την Klarna μέσω της αλυσίδας Public στην ελληνική αγορά;

Το Public Group αποτελεί τον κορυφαίο omnichannel retailer στην Ελλάδα που επενδύει στην αγοραστική εμπειρία των καταναλωτών, καθώς και στην ψηφιοποίηση των πληρωμών, προωθώντας ενεργά την καινοτομία στον κλάδο του λιανεμπορίου. Η απόφαση να λανσάρουμε την Klarna στην ελληνική αγορά μέσω της αλυσίδας Public ήταν μία προφανής επιλογή. Η εισαγωγή της ευέλικτης επιλογής πληρωμής Payin 3 της Klarna στην Ελλάδα δεν θα μπορούσε παρά να γίνει σε συνεργασία με μία επιχείρηση που έχει ως όραμα την αναβαθμισμένη αγοραστική εμπειρία των καταναλωτών. Τα αποτελέσματα από τον έναν χρόνο της συνεργασίας μας με τα Public είναι εντυπωσιακά και η στροφή των καταναλωτών σε υπηρεσίες BNPL για πληρωμές με άτοκες δόσεις αποδεικνύει ότι ήρθαμε να καλύψουμε μία πραγματική ανάγκη της ελληνικής αγοράς. Με το Public ως στρατηγικό μας συνεργάτη θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την αγοραστική εμπειρία που προσφέρουμε στους καταναλωτές, για μεγαλύτερο έλεγχο, διαφάνεια και περισσότερες επιλογές στο πώς αγοράζουν και πληρώνουν. Σε αυτό το πλαίσιο, σκοπεύουμε να εισάγουμε νέες και καινοτόμες υπηρεσίες στην ελληνική αγορά.

  • Νίκος Βαρβαδούκας, VP Brand, Customer & Omnichannel του Public Group (φωτ. αριστερά)

Πώς υποδέχτηκε ο καταναλωτής των Public την ενσωμάτωση των υπηρεσιών της Klarna;

Οι πελάτες των Public υποδέχτηκαν πρώτοι στην Ελλάδα και με ενθουσιασμό την ενσωμάτωση των υπηρεσιών της Klarna. Αυτή η καινοτόμος υπηρεσία ανταποκρίνεται στις ανάγκες του ελληνικού καταναλωτικού κοινού για ευέλικτες λύσεις πληρωμών και έχει γίνει αγαπημένη επιλογή για πολλούς. Στην πραγματικότητα, 1 στους 3 καταναλωτές του Public.gr που προπληρώνει μια παραγγελία, το κάνει μέσω της υπηρεσίας Public Now, Pay Later της Klarna. Επιπλέον, η διεύρυνση από τα Public αυτής της δυνατότητας και στα φυσικά καταστήματα αναδιαμόρφωσε τον τομέα του OmniRetail στη χώρα, καθώς ήμασταν και πάλι οι πρώτοι που δώσαμε στον καταναλωτή την επιλογή της πληρωμής σε 3 άτοκες δόσεις με την Klarna, μέσα στο κατάστημα. Οι πελάτες μας μπορούν πλέον να απολαμβάνουν τις αγορές τους σε 3 άτοκες δόσεις χωρίς την ανάγκη πιστωτικής κάρτας, εξασφαλίζοντας έτσι μια εξαιρετική εμπειρία αγορών. Στόχος μας είναι να παρέχουμε καινοτόμες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, σύμφωνα με τις ανάγκες των καταναλωτών.

 Υπάρχει στόχευση η συνεργασία να επεκταθεί και στο marketplace του Public;

Nαι, σκοπεύουμε να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας. Στο Public.gr, η Klarna θα είναι διαθέσιμη για όλα τα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που αποστέλλονται απευθείας από τους συνεργάτες των Public.
Όπως μαρτυρούν και οι πρωτιές μας στη συνεργασία με την Klarna, πάντα εξετάζουμε νέες και καινοτόμους μεθόδους, υπηρεσίες και τρόπους πληρωμής που βελτιώνουν την εμπειρία αγορών για τους καταναλωτές, και αυτό περιλαμβάνει και συνολικά την εμπειρία αγορών στο public.gr. Όσον αφορά το Public Marketplace, θα θυμίσω ότι ήμασταν ο πρώτος λιανοπωλητής στην Ελλάδα που εισήγαγε αυτό το εγχείρημα. Ξεκινήσαμε με πολλούς συνεργάτες και μια ποικιλία προϊόντων, προκειμένου να προσφέρουμε επιλογές στους πελάτες μας. Μετά από περίπου δύο χρόνια λειτουργίας, εξελίξαμε αυτή την προσέγγιση σε αυτό που αποκαλούμε "curated partners, curated assortment". Το brand Public είναι συνώνυμο της ποιότητας, και στο Public.gr ο χρήστης θα βρει μια τεράστια ποικιλία προϊόντων, που επιλέγονται προσεκτικά όσον αφορά την ποιότητα και καλύπτουν ευρύ φάσμα τιμών.

Τι προσφέρει η εφαρμογή στον καταναλωτή αλλά και την επιχείρηση σε σχέση με τον υφιστάμενο ανταγωνισμό λύσεων πληρωμών και αγορών;

Τα Public έχουν το προνόμιο να είναι ο πρώτος μεγάλος retailer στην Ελλάδα που προσέφερε την υπηρεσία BNPL με Klarna. Αυτό δίνει στην επιχείρηση ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και την ευκαιρία να προσελκύσει περισσότερους πελάτες, καθώς έτσι προσφέρει μια καινοτόμα επιλογή πληρωμών που είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους. Η Klarna επιτρέπει στην επιχείρηση να επεκτείνει τον τρόπο που παρέχει τα προϊόντα της σε αυτό τον ανταγωνιστικό τομέα, καθιστώντας την περισσότερο προσιτή και ελκυστική στους καταναλωτές. Η «Πληρωμή σε 3 άτοκες δόσεις» της Klarna προσφέρει σημαντικά οφέλη και στον καταναλωτή, δίνοντας τη δυνατότητα πληρωμής χωρίς την ανάγκη για πιστωτική κάρτα, δίνοντάς του την ευκαιρία να διαχειριστεί τις αγορές του με περισσότερη ευελιξία και άνεση. Επίσης, η Klarna προσφέρει ευκολία και ταχύτητα κατά την ολοκλήρωση των συναλλαγών μειώνοντας τη γραφειοκρατία, ενώ παρέχει επίσης ειδοποιήσεις και υπενθυμίσεις για τις πληρωμές, βοηθώντας τον καταναλωτή να διατηρήσει τον έλεγχο των οικονομικών του διαχειρίσεων.

Συνολικά, η συνεργασία με την Klarna αποτελεί μια κερδοφόρα επιλογή τόσο για τον καταναλωτή όσο και για την επιχείρηση, διαφοροποιώντας την εμπειρία αγορών και παρέχοντας ευέλικτες επιλογές πληρωμών που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες του αγοραστικού κοινού. Σε αυτό το πλαίσιο, οι πληρωμές μέσω Klarna προσφέρουν εξαιρετικά οφέλη. Το 35% των επιλέξιμων προϊόντων αγοράζονται με προπληρωμή μέσω της υπηρεσίας "Public Now, Pay Later" με Klarna.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v