Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ν. Στάμου (ΕΚ): Διάλογος για αλλαγές στο νόμο της Εταιρικής Διακυβέρνησης

Τη σαφή ικανοποίησή της για τη μέχρι τώρα διετή εφαρμογή του νόμου εκφράζει η αντιπρόεδρος της Επ. Κεφαλαιαγοράς. Σε εξέλιξη διάλογος με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές για τυχόν αλλαγές-διορθώσεις.

Στα πλαίσια του 21ου Συνεδρίου του ΣΕΔ η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Νατάσα Στάμου προχώρησε σε έναν σύντομο απολογισμό σχετικά με τη διετή εφαρμογή του νόμου περί Εταιρικής Διακυβέρνησης, τονίζοντας τον πολύ μεγάλο βαθμό συμμόρφωσης των εταιρειών, την καλύτερη λειτουργία των Επιτροπών Ελέγχου, αλλά και τη μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών στα διοικητικά συμβούλια των εισηγμένων Ομίλων.

Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη συζήτηση με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, έτσι ώστε μέσα στους επόμενους μήνες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να εκδώσει έκθεση αξιολόγησης για τη μέχρι τώρα εφαρμογή του νόμου και για τυχόν βελτιώσεις-διορθώσεις που θα μπορούσαν να προκύψουν.

Παράλληλα, η ΕΚ εντείνει τις προσπάθειές της προκειμένου να κερδίσει το στοίχημα της ψηφιακής της μετάβασης. Αναφερόμενη στις μεγάλες τεχνολογικές αλλαγές και στην τεχνητή νοημοσύνη, η Νατάσα Στάμου σημειώνει πως «ζούμε σε μια εποχή μετάβασης και σε έναν νέο κόσμο που και εμείς ως επόπτες τώρα αρχίζουμε να τον καταλαβαίνουμε».

Στο πλαίσιο αυτό, με στόχο την αποτελεσματικότερη εποπτεία, η ΕΚ βρίσκεται και αυτή σε μια φάση δράσεων που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την οργανωτική της αναδιάρθρωση αλλά και την ψηφιακή της μετάβαση και προς αυτή την κατεύθυνση θα βοηθήσει ο μεγάλος διαγωνισμός που «τρέχει» για την αναβάθμιση των ψηφιακών της συστημάτων.

Σε κάθε περίπτωση, καταλήγει η Νατάσα Στάμου, προκειμένου η ΕΚ να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις απαιτούνται εξειδίκευση, πόροι, τεχνολογία και συνεργασία με τους φορείς της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v