Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θ. Κρίντας: Χρονιά ανόδου για οικονομία-χρηματιστήριο το 2024

Την αισιοδοξία του τόσο για την οικονομία όσο και για τις μετοχές του Χρηματιστηρίου εκφράζει ο Θεόδωρος Κρίντας, πρόεδρος της Koubaras. Τι πιστεύει για το ζήτημα της διαδοχής στις επιχειρήσεις.

Την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και των μετοχών του Χρηματιστηρίου της Αθήνας μέσα στο 2024 εκφράζει σε συνέντευξή του ο Θεόδωρος Κρίντας, ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας συμβούλων Koubaras.

«Ενώ επί μακρά σειρά ετών απαντούσα στη συγκεκριμένη ερώτηση λέγοντας πως αναμένεται να ζήσουμε μια νέα χρονιά έντονης μεταβλητότητας, φέτος θα είναι η πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό που θα δηλώσω αισιόδοξος για ένα ήσυχο 2024, με σαφή ανοδική πορεία για την οικονομία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Θεόδωρος Κρίντας, συμπληρώνοντας: «Στις μετοχές του ΧΑ περιμένουμε ουσιαστική άνοδο, ίσως και τρεις και τέσσερις φορές μεγαλύτερη από την αντίστοιχη του ΑΕΠ, όπως συχνά συμβαίνει σε καλές οικονομικές συγκυρίες».

Σχολιάζοντας το επίπεδο διοίκησης των ελληνικών επιχειρήσεων, ο πρόεδρος της Koubaras σημειώνει πως με δεδομένες τις δυσκολίες της προηγούμενων ετών, τα management teams των εταιρειών είναι σε θέση να διαχειριστούν επαρκώς έντονες και ξαφνικές διακυμάνσεις, όπως και προκλήσεις. Από την άλλη πλευρά όμως, οι εταιρείες επιβάλλεται να δώσουν μεγαλύτερη σημασία στο θέμα της διαδοχής τους, το οποίο θα πρέπει να σχεδιάζεται και να προετοιμάζεται αρκετά χρόνια πριν και όχι όταν έχει παρέλθει ο χρόνος, όπως συχνά συμβαίνει.

Τέλος, με δεδομένο ότι η Koubaras συγκαταλέγεται στις εταιρείες συμβούλων για την εισαγωγή νέων εταιρειών στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, ο Θεόδωρος Κρίντας επισημαίνει μια σειρά θεμάτων που πρέπει είτε να προσεχθούν είτε να αποφευχθούν, με απώτερο στόχο την ανάπτυξη του θεσμού και της κεφαλαιαγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v