Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιατί ο καλός manager είναι και καλός ακροατής

H αποτελεσματικότητα μιας απόφασης είναι συνάρτηση όχι μόνον της ποιότητας της απόφασης, αλλά και της δυνατότητάς της να γίνει αποδεκτή και να εφαρμοστεί, όπως επίσης και της σωστής επικοινωνίας μεταξύ στελεχών.

Γιατί ο καλός manager είναι και καλός ακροατής

Ένας από τους ρόλους του ικανού ηγέτη αλλά και του manager είναι να μπορεί να ακούει με σοβαρότητα και υπομονή, τονίζει ο Marshall Goldsmith.

Μπορεί να πιστεύετε ότι είστε καλός ακροατής, αλλά μήπως οι άνθρωποι γύρω σας διαφωνούν; Μήπως κάποιος κάποτε σάς κοίταξε με ύφος απογοητευμένο και σάς είπε: «Με ακούς;». Νομίζω ότι όλοι, ανεξαρτήτως θέσης ή αξιώματος έχουμε βιώσει αντίστοιχες εμπειρίες.

Έχετε ποτέ απαντήσει «τί εννοείς αν σε ακούω;» και μετά επαναλάβατε την τελευταία φράση του συνομιλητή σας, για να τού αποδείξετε ότι κάνει λάθος; Μαντεύω ότι και σε αυτή την περίπτωση η απάντηση είναι θετική...

Aλλωστε η αποτελεσματικότητα μιας απόφασης είναι συνάρτηση όχι μόνον της ποιότητας της απόφασης, αλλά και της δυνατότητάς της να γίνει αποδεκτή και να εφαρμοστεί, όπως επίσης και της σωστής επικοινωνίας μεταξύ στελεχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v