Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς οι υπάλληλοι θα συνεργαστούν καλύτερα με τον manager

Γιατί οι υπάλληλοι πρέπει να αναγνωρίζουν τις δυνάμεις και τις αδυναμίες τους. Η εικόνα που προβάλλουν και οι αξίες που ενστερνίζονται. Ποιο ρόλο μπορεί να διαδραματίσει ο manager μιας εταιρείας.

Πώς οι υπάλληλοι θα συνεργαστούν καλύτερα με τον manager

Οι υπάλληλοί σας θα συνεργαστούν καλύτερα και θα αποδώσουν περισσότερα για την εταιρεία σας, αν τους πείτε ότι πρέπει να κάνουν τα εξής βήματα, υποστηρίζει ο σύμβουλος στελεχών επιχειρήσεων Μπιλ Μπόιντον:

*«Είμαι»: Το πρώτο βήμα. Μη συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους, προκειμένου να δημιουργήσετε μία αίσθηση προσωπικής ασφάλειας. Αντίθετα, αναγνωρίστε αντικειμενικά τις δυνάμεις σας και παραδεχθείτε τις αδυναμίες σας.

 *«Μακάρι να ήμουν». Το δεύτερο βήμα. Υιοθετήστε το προσωπικό σας όραμα και τον προσανατολισμό σας εντοπίζοντας τι είναι αυτό που έχει πραγματικά σημασία για εσάς. Ψάξτε να βρείτε τις ευκαιρίες που εμφανίζονται μπροστά σας και αποφασίστε ποια είναι η συμπεριφορά που ίσως χρειαστεί να αλλάξετε, ώστε να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις δυνατότητές σας.

*«Θεωρούμαι ότι είμαι» και «εύχομαι να θεωρούμην ότι είμαι». Το τρίτο βήμα. Ρωτήστε και απαντήστε τις εξής σκληρές ερωτήσεις: Η εικόνα που προβάλλω πηγάζει από τις αντιλήψεις μου για τις δικές μου αξίες και ικανότητες; Ή εξαρτάται από το πόσο καλά προσαρμόζομαι στις αξίες και τις ικανότητες των συναδέλφων μου;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v