Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιατί το γέλιο είναι σύμμαχος για τον manager

To χιούμορ και το γέλιο μπορούν να βελτιώσουν τις διανοητικές ικανότητες, επηρεάζοντας έτσι θετικά διαδικασίες όπως η λήψη αποφάσεων, οι διαπραγματεύσεις, η οργάνωση δεδομένων και ο χειρισμός του λόγου.

Γιατί το γέλιο είναι σύμμαχος για τον manager

Οι εργαζόμενοι και οι επικεφαλής σε οιαδήποτε βαθμίδα της ιεραρχίας πολύ συχνά βασανίζονται από στρες, το οποίο τείνει να ρίχνει την παραγωγικότητά τους. Πολλές φορές, οι αιτίες του άγχους είναι δύσκολο να εκλείψουν, σίγουρα όμως ένα καλό φάρμακο –αν και πρόσκαιρο– είναι το γέλιο.

Σύμφωνα με έρευνες, το γέλιο είναι αποτελεσματικό γιατί πετυχαίνει: να αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος, να στείλει περισσότερο οξυγόνο στον εγκέφαλο, να ενεργοποιήσει ορμόνες που βοηθούν στην εγρήγορση, να ενεργοποιήσει ενδορφίνες που καταπολεμούν τον πόνο. Τα αποτελέσματα αυτά μπορούν να βελτιώσουν τις διανοητικές ικανότητες, επηρεάζοντας έτσι θετικά διαδικασίες όπως η λήψη αποφάσεων, οι διαπραγματεύσεις, η οργάνωση δεδομένων και ο χειρισμός του λόγου.

Ιδού μερικές ιδέες που αμβλύνουν τις εντάσεις και ενθαρρύνουν τους εργαζόμενους να γελούν:

*Γελάτε με τον εαυτό σας μπροστά σε άλλους. Οι μάνατζερς πρέπει να δείχνουν ότι δεν παίρνουν πάντα σοβαρά τον εαυτό τους

*Δημιουργείστε όσο γίνεται πιο ανάλαφρη ατμόσφαιρα στους χώρους εργασίας

*Κρεμάστε σε επίκαιρα σημεία πινακίδες με αστεϊσμούς

*Επιτρέψτε στο χιούμορ να εισχωρήσει στην συνήθως άκαμπτη και ξύλινη γλώσσα της έγγραφης ενδοεπιχειρηματικής επικοινωνίας

*Να θυμάστε ότι όποιος γελάει, ή έστω κάνει «ανατρεπτικές» πλάκες, δεν είναι ανατρεπτικό στοιχείο!

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v