Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς αξιολογείται η ετοιμότητα για αλλαγές

Η κατανόηση της σημασίας που έχει ένα ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον, είναι πλέον σοβαρό εργαλείο της στρατηγικής αλλαγής. O ρόλος του manager.

Πώς αξιολογείται η ετοιμότητα για αλλαγές

Ε,ναί! Tο ότι η ταχύτητα πλεύσης της πραγματικότητας είναι ανατρεπτική, δεν αποτελεί σχήμα λόγου. Είναι κάτι που όλοι βιώνουμε κάθε μέρα. Πλην όμως το φαινόμενο δεν είναι πάντα κατανοητό..Ενίοτε δε, το γεγονός αυτό έχει κόστος. Για όλους.

Κατά συνέπεια, οι ηγέτες των επιχειρήσεων και όχι μόνον, πρέπει να παρατηρούν διαρκώς τι σημαίνει γι’ αυτούς και τις επιχειρήσεις τους το σημερινό ταχέως μεταβαλλόμενο επιχειρησιακό περιβάλλον.

Τα τρία παρακάτω ερωτήματα θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις την πρόκληση:

• Βλέπεις ευκαιρίες που οι άλλοι δε βλέπουν; Η αλλαγή γεννά ευκαιρίες. Μην περιορίζεσαι στο να νικάς τους αντιπάλους σου: ανακάλυψε εκ νέου τους κανόνες του παιχνιδιού βρίσκοντας εσύ πρώτος τις νέες ευκαιρίες.

• Μπορούν οι πελάτες σου να ζήσουν χωρίς εσένα; Οι επιλογές των πελατών αλλάζουν διαρκώς. Εάν τα προϊόντα και οι υπηρεσίες σου δεν είναι απαραίτητα, οι πελάτες μάλλον θα πάμε αλλού.

• Συμβαδίζει ο ρυθμός εκμάθησής σου με την ταχύτητα με την οποία αλλάζει ο κόσμος; Ως ηγέτης, δεν έχεις την πολυτέλεια να πάψεις να μαθαίνεις. Αναζήτησε τρόπους εξέλιξης και να είσαι αρκετά ταπεινός ώστε να γνωρίζεις ότι δε διαθέτεις πάντοτε την απάντηση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v