Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καριέρα: Πώς «χτίζεται» μια θετική εικόνα

Πώς θα προβάλλετε τον καλό σας εαυτό στον περίγυρό σας. Ποια είναι τα -κατά Κικέρωνα- έξι λάθη που μπορούν να υπονομεύσουν τη ζωή ενός ανθρώπου.

Καριέρα: Πώς «χτίζεται» μια θετική εικόνα

Όλοι χρειάζονται μία καλή εικόνα. Απαιτείται, όμως, συνεχής προσπάθεια, διότι σπανίως η καλή εικόνα προκύπτει από μόνη της.

1. Να είστε περήφανος για τον εαυτό σας, διότι έχετε πολλά για τα οποία μπορείτε να νοιώθετε έτσι. Αν εσείς αμφιβάλλετε για τις ικανότητές σας, πιστεύετε ότι δεν θα αμφιβάλλουν και οι άλλοι; Κάντε μία λίστα με τις ικανότητες και τα επιτεύγματά σας, περιλαμβάνοντας τα χόμπι και τα ενδιαφέροντά σας. Κοιτάξτε μετά αυτήν την λίστα σαν να είσαστε κάποιος άλλος.

2. Να πιστεύετε ότι μπορείτε να κάνετε κάτι. Θα δείτε ότι, με τον τρόπο αυτόν, οι πιθανότητες να το πετύχετε είναι πολύ μεγαλύτερες. Αν και οι άλλοι πιστεύουν ότι θα τα καταφέρετε, τότε έχετε κερδίσει ήδη την μισή μάχη.

3. Να ντύνεστε έτσι που να δείχνετε επιτυχία. Ποτέ μην ακούτε ανθρώπους που σας λένε ότι η εμφάνιση στον άνθρωπο δεν έχει σημασία. Αν θέλετε οι άλλοι να σας σέβονται, πρέπει να φαίνεστε σαν ένα άτομο που τού αξίζει ο σεβασμός.

4. Να είστε θετικός. Σβηστέ από το λεξιλόγιο σας αρνητικές εκφράσεις και αντικαταστήστε τις με το «μπορώ». Οι άνθρωποι που διαθέτουν ενθουσιασμό έχουν μεγαλύτερη δύναμη να κινητοποιήσουν αυτούς που είναι γύρω τους.

5. Να ανακατεύεστε με τους σωστούς ανθρώπους. Η επιτυχία είναι κολλητική. Το να είστε παρών στο κατάλληλο μέρος, την σωστή ώρα, θα σάς δώσει θετική εικόνα και θα κάνει το όνομά σας γνωστό. Ζώντας κοντά σε τέτοιους ανθρώπους, θα είσαστε σε εγρήγορση και ενεργητικότητα. Αν ποτέ νοιώσετε ότι χάνετε το έδαφος κάτω από τα πόδια σας, κοιτάξτε τί κάνουν αυτοί οι άλλοι και αντιγράψτε τις μεθόδους τους.

Γιατί να μην μαθαίνετε από αυτούς που έχουν ήδη πετύχει;

Τα έξι λάθη του ανθρώπου

Σύμφωνα με τον Κικέρωνα, ο άνθρωπος κάνει έξι βασικά λάθη τα οποία εμποδίζουν ή καθυστερούν την προσωπική του ανάπτυξη:

1. Η ψευδαίσθηση ότι η επιτυχία στην ζωή έρχεται με το να καταστρέφετε τους άλλους.

2. Η τάση να ανησυχείτε συνεχώς για καταστάσεις, οι οποίες πράγματι δεν μπορούν να αλλάξουν.

3. Η παραμέληση της προσωπικής σας ανάπτυξης και η μη απόκτηση της συνήθειας της μελέτης.

4. Η συστηματική άρνηση να απαλλαγείτε από φθηνές προτιμήσεις.

5. Η επιμονή ότι ένα πράγμα είναι αδύνατον να γίνει, μόνο και μόνον επειδή μέχρι τώρα δεν καταφέρατε να το πραγματοποιήσετε.

6. Η προσπάθεια να κάνετε και τους άλλους να πιστεύουν ό,τι και εσείς, καθώς και να ζουν σαν κι εσάς.

Τα λάθη αυτά μπορούν, υπό ορισμένες συνθήκες, να υπονομεύσουν μια ολόκληρη ζωή και, βεβαίως, να καταστρέψουν μια καριέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v