Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

To εγχειρίδιο του Harvard για τον καλό μάνατζερ

Ο αποτελεσματικός μάνατζερ πρέπει να επιλύει καθημερινά κάποια πρακτικά προβλήματα αλλά και να μπορεί να σχεδιάζει για το μέλλον. Τι περιλαμβάνει το νέο βιβλίο του Harvard Business Review.

To εγχειρίδιο του Harvard για τον καλό μάνατζερ

Η πολυσέλιδη έκδοση είναι ένας μικρός θησαυρός γνώσης, απαραίτητος όμως στους σημερινούς δύσκολους καιρούς. Οι εκδόσεις Ψυχογιός και ο καθηγητής Δημήτρης Μπουραντάς που επιμελήθηκε τον τόμο αξίζουν συγχαρητήρια. Το ίδιο ισχύει και για τη μετάφραση της Μαρίζας Συρέλλη. Είναι άψογη και διαπεραστική.

Τι μπορεί να μάθει λοιπόν ένας μάνατζερ διαβάζοντας το «Εγχειρίδιο του Μάνατζερ του Harvard Business Review»

Είτε είστε... αρχάριος στη διοίκηση, είτε έμπειρο στέλεχος, το Εγχειρίδιο του Μάνατζερ του HBR θα σας βοηθήσει να μάθετε τις θεμελιώδεις δεξιότητες που πρέπει να κατέχουν όλοι οι αποτελεσματικοί μάνατζερ. Αυτό το βιβλίο είναι για εσάς που φιλοδοξείτε και θέλετε να γίνετε πιο αποδοτικός και αποτελεσματικός, αλλά και μια πηγή έμπνευσης για τους άλλους. Είστε ήδη μάνατζερ, αλλά θέλετε, ίσως, να είστε και ηγέτης - κάποιος που μπορεί να αναδεικνύει τα καλύτερα στοιχεία των εργαζομένων του και προωθεί την αλλαγή στην εταιρεία του; Το Εγχειρίδιο του Μάνατζερ του HBR θα σας δείξει τον τρόπο.

Για να γίνετε αποτελεσματικός μάνατζερ και ισχυρός ηγέτης, πρέπει να επιλύετε καθημερινά κάποια πρακτικά προβλήματα. Πρέπει να ελέγχετε διαδικασίες, να σχεδιάζετε προϋπολογισμούς και να αναθέτετε εργασίες.

Η εργασία είναι επίσης μια βαθιά προσωπική υπόθεση. O ρόλος σας, είτε συμβουλεύετε έναν εργαζόμενο είτε διαπραγματεύεστε με τον προϊστάμενο σας, απαιτεί να επιδεικνύετε ενσυναίσθηση, σθένος και να έχετε έναν σκοπό. Για να πετύχετε, πρέπει να συμπληρώσετε την ανάπτυξη των πρακτικών δεξιοτήτων σας με τον εσωτερικό στοχασμό και την επένδυση στην προσωπική σας εξέλιξη.

Το Εγχειρίδιο του Μάνατζερ του ΗΒR σας βοηθά και στα δύο αυτά μέτωπα με πρακτικές συμβουλές, αναλυτικές οδηγίες και περιεκτικές επεξηγήσεις των ιδεών που έχουν τη μεγαλύτερη σημασία τόσο για την επιτυχία σας καθημερινά όσο και για τη συνεχή ανάπτυξη σας.

Συγκεντρώνοντας την εμπειρογνωμοσύνη των συντακτών του Harvard Business Review, το βιβλίο αυτό αναφέρει βέλτιστες πρακτικές και θεμελιώδεις έννοιες από κλασικά άρθρα, αλλά και αναδυόμενες ιδέες και έρευνες. Θα διαβάσετε ιστορίες από πραγματικούς μάνατζερ και θα μάθετε πώς να εφαρμόζετε τις γνώσεις τους στη δική σας δουλειά με πρακτικές αξιολογήσεις και πρότυπα. Κάθε κεφάλαιο καταλήγει σε μια περίληψη των βασικών σημείων και αντικειμένων ενέργειας, που σας δίνουν τη δυνατότητα να εφαρμόσετε γρήγορα στην πράξη τις ιδέες του κεφαλαίου.

Το βιβλίο είναι οργανωμένο σε πέντε μέρη, τα οποία αρχίζουν με την ανάλυση του νέου ρόλου σας και τις δεξιότητες και τη νοοτροπία που πρέπει να αναπτύξετε για να είστε αποτελεσματικός ηγέτης. Συνεχίζει με τη διοίκηση των συνεργατών σας και μετά με τη διοίκηση της ομάδας σας ως συνόλου. Το τελευταίο μέρος καλύπτει τις τεχνικές δεξιότητες οι οποίες σας βοηθούν να διοικείτε την επιχείρηση. Κάθε κεφάλαιο ασχολείται με μία από τις δεκαεπτά θεμελιώδεις δεξιότητες.

Συγκεκριμένα θα βρείτε:

  • Καθοδήγηση για τα συνηθισμένα καθήκοντα ενός μάνατζερ.
  • Σύντομα κεφάλαια τα οποία μπορείτε να συμβουλευτείτε άμεσα σε περίπτωση κρίσης.
  • Αυτοαξιολόγηση.
  • Περιεκτικές εξηγήσεις σχετικά με τις πρόσφατες έρευνες και σκέψεις για τις σημαντικές δεξιότητες μάνατζμεντ από ειδικούς του Harvard Business Review, όπως οι Daniel Goleman, Clayton Christensen, John Kotter και Michael Porter.
  • Πραγματικές ιστορίες από εν ενεργεία μάνατζερ.
  • Συνόψεις στο τέλος κάθε κεφαλαίου που θα σας επιτρέψουν να υλοποιήσετε ή να κάνετε μια γρήγορη επανάληψη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v