Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς η δύναμη της σκέψης μετατρέπεται σε... χρήμα

Ο τρόπος που σκεφτόμαστε καθορίζει το γιατί κάποιος βγάζει 1.000 ευρώ το μήνα, ενώ κάποιος άλλος, με τα ίδια ακριβώς προσόντα, βγάζει 1.000 ευρώ την... ώρα.

Πώς η δύναμη της σκέψης μετατρέπεται σε... χρήμα

«Θρέψε το μυαλό σου με σπουδαίες σκέψεις, γιατί ποτέ δε θα φτάσεις ψηλότερα από όσο σκέφτεσαι».

Το βασικό αυτό συστατικό της ευτυχίας μάς διδάσκει πως καθορίζουμε τη ζωή μας μέσα από τις σκέψεις μας. Ο τρόπος που σκεφτόμαστε καθορίζει το γιατί κάποιος βγάζει 1.000 ευρώ το μήνα, ενώ κάποιος άλλος, με τα ίδια ακριβώς προσόντα, βγάζει 1.000 ευρώ την ώρα. Ποιος από τους δύο θα διάλεγες να είσαι;

Κατανοούμε πως το μόνο πράγμα πάνω στο οποίο μπορούμε να έχουμε απόλυτο έλεγχο είναι η σκέψη μας. Όλοι έχουμε τη δύναμη της επιλογής των σκέψεων που κυριαρχούν στο μυαλό μας (είτε τη χρησιμοποιούμε, είτε όχι). Αυτές οι κυρίαρχες σκέψεις μας φέρνουν την αποτυχία ή την επιτυχία ανάλογα με τη φύση τους. Κάποιος πρέπει να ξεφορτωθεί τον παλιό τρόπο σκέψης -αυτόν που δε δούλευε μέχρι χθες- πριν ξεκινήσει να σκέφτεται με νέο τρόπο.

Άρα το βασικό είναι να αποκτήσουμε τον έλεγχο της σκέψης μας πάνω από το περιβάλλον μας. Ακούγεται πιο περίπλοκο από όσο είναι, στη συνέχεια όμως θα δεις πόσο απλά μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι πως «Οι σκέψεις γίνονται πραγματικότητα». Οι σκέψεις μας μας «μαγνητίζουν» και έτσι έλκουμε και στο φυσικό επίπεδο όσα πράγματα είναι σε αρμονία με τις σκέψεις αυτές- καλές ή κακές, αφθονίας ή φτώχειας, επιτυχίας ή αποτυχίας. Και αυτό είναι παγκόσμια και αιώνια αλήθεια, ένας πραγματικός συμπαντικός νόμος. Σε ό,τι είσαι επικεντρωμένος, σε ό, τι σκέφτεσαι έντονα με την επένδυση έντονων συναισθημάτων, έλκει και στον πραγματικό κόσμο την πραγματικότητα που είναι σε αρμονία με τη σκέψη σου αυτή.

Ό, τι σκεφτόμαστε έντονα το φέρουμε τελικά στη ζωή μας, έστω και ασυναίσθητα, ή χωρίς να το επιδιώκουμε ή να το συνειδητοποιούμε.

Θα έχεις παρατηρήσει κάποιο γνωστό σου άτομο που συνέχεια έλκει μόνο πανομοιότυπες καταστάσεις. Δεν είναι τυχαίο -είναι μαγνητισμένος από τον τρόπο σκέψης του και όσο παραμένει έτσι, έλκει τα ίδια πράγματα (καταστάσεις, αντιμετώπιση, ανθρώπους) στη ζωή του. Και μετά αναρωτιόμαστε: «Μα καλά, πάλι σε αυτόν έτυχε;»

Να θυμάσαι ότι το όμοιο έλκει όμοιο. Κάθε σκέψη που κάνουμε έχει την τάση να έλκει άλλες σκέψεις και γεγονότα της ίδιας φύσης. Ως γενικό κανόνα μπορούμε να πούμε ότι: «Οι ανθρώπινες σκέψεις τείνουν να υλοποιούνται στο υλικό τους ισοδύναμο» (όπως θα έλεγε ο Ναπόλιον Χιλ, και ανακάλυψαν όλοι οι μεγάλοι).

Εσύ τι σκέφτεσαι τον περισσότερο χρόνο σου;

  • Οι ευτυχισμένοι/επιτυχημένοι σκέφτονται τον περισσότερο χρόνο τι θέλουν και πώς θα το αποκτήσουν.
  • Οι δυστυχείς/ανεπιτυχείς άνθρωποι σκέφτονται αυτό που δε θέλουν τον περισσότερο χρόνο, τα προβλήματα και ψάχνουν για φταίχτες.

Οι σκέψεις είναι ύλη. Αυτή είναι η αλήθεια, κι αν ριζωθεί βαθιά μέσα μας, μας ανοίγει την πόρτα σε ένα νέο κόσμο δυνατοτήτων. Η σκέψη είναι τόσο ισχυρή που μέσα από την υποβολή και την πίστη μπορεί να δώσει τέλος από μόνη της ακόμα και στη ζωή του ανθρώπου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v