Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το επιχειρείν και οι διαφορές μεταξύ αισιόδοξων και απαισιόδοξων

Οι μεγάλες διαφορές μεταξύ αισιόδοξων και απαισιόδοξων και πώς καθορίζουν τη στάση ζωής τους. Το επιχειρείν, οι μεγάλες αναποδιές και οι... άλλοι.

Το επιχειρείν και οι διαφορές μεταξύ αισιόδοξων και απαισιόδοξων

Οι αισιόδοξοι βλέπουν τα θετικά σε μία άσχημη κατάσταση. Αντιθέτως, οι απαισιόδοξοι βλέπουν τα άσχημα σε μία καλή κατάσταση. Οι αισιόδοξοι νοιώθουν ότι μπορούν να ελέγξουν το πεπρωμένο τους. Οι απαισιόδοξοι πιστεύουν ότι είναι θύματα των περιστάσεων. Οι αισιόδοξοι μετατρέπουν τις μικρές αναποδιές σε μεγάλες νίκες. Οι απαισιόδοξοι τις μετατρέπουν σε πραγματικές καταστροφές.

Οι αισιόδοξοι λένε: «Αν δεν πετύχεις με το πρώτο, δοκίμασε ξανά». Οι απαισιόδοξοι λένε: «Καλύτερα στον πάγκο των αναπληρωματικών, παρά να χάνω τις ευκαιρίες και να με γιουχάρουν».

Οι αισιόδοξοι λατρεύουν να ξεπερνούν τα εμπόδια. Οι απαισιόδοξοι δεν προσπαθούν ούτε καν να τα παρακάμψουν. Οι αισιόδοξοι βλέπουν κάθε υποχώρηση σαν προσωρινή. Οι απαισιόδοξοι την βλέπουν σαν επαναλαμβανόμενο φαινόμενο το οποίο θα πρέπει να υποφέρουν.

Οι αισιόδοξοι συχνάζουν με ανθρώπους που έχουν θετική προσέγγιση στην ζωή. Οι απαισιόδοξοι προτιμούν την παρέα των γκρινιάρηδων. Οι αισιόδοξοι έχουν ένα μέτωπο που γράφει: «Τι ωραία που είναι η ζωή!».

Στα μέτωπα των απαισιόδοξων διαβάζεις: «Η ζωή είναι ένα μαρτύριο και έπειτα πεθαίνεις».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v