Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μ. Σφακιανάκης: Στόχος των χάκερ η Ελλάδα και όχι η Τράπεζα Θεμάτων

Η Ελλάδα χρειάζεται Ενιαίο Οργανισμό Κυβερνοασφάλειας, υποστηρίζει ο Μανώλης Σφακιανάκης, Αντιστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας και δημιουργός της υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Μ. Σφακιανάκης: Στόχος των χάκερ η Ελλάδα και όχι η Τράπεζα Θεμάτων
  • Του Μανώλη Σφακιανάκη*

Σήμερα και λίγο πριν τις εκλογές, τυχαίο ίσως (;), εμφανίζεται σε έναν πολύ ευαίσθητο στόχο, το υπουργείο Παιδείας, μια οργανωμένη επίθεση ενάντια στον θεσμό των εξετάσεων μαθητών Λυκείου και ειδικότερα στην Τράπεζα Θεμάτων αυτών!

Επειδή τα πολλά λόγια περιττεύουν και περισσεύουν σε αυτές τις καταστάσεις και μετά τη μελέτη και σπουδή του όλου θέματος από τα εγχώρια και διεθνή μέσα και όχι από Προανακριτικό Υλικό, καταλήγω σε ένα πρώτο συμπέρασμα σήμερα 30/5/23, ότι ο στόχος ήταν η χώρα μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και όχι η Τράπεζα Θεμάτων, που μόνο με οργανωμένη κυβερνοασφάλεια ίσως δεν θα είχαμε τα σημερινά αποτελέσματα.

Ήταν τόσο έντονη επίθεση, που σκοπό είχε να δείξει προς κάθε κατεύθυνση ότι κάτι θέλουν… και ίσως κάτι θα ακολουθήσει, αυτό το κρατάμε!

Προτείνω, μέσα από την εμπειρία μου και τη συμμετοχή μου σε δεκάδες Επιτροπές Κυβερνοασφάλειας, στην επόμενη κυβέρνηση, τη δημιουργία ενός Οργανισμού που να ασχολείται αποκλειστικά με την κυβερνοασφάλεια κάθε δημόσιας δομής και υπουργείου, διότι σήμερα κάθε δομή και υπουργείο έχει το δικό της «βιλαέτι», με αποτέλεσμα να μην υπάρχει συντονισμός και ενημέρωση σε κεντρικό επίπεδο και όλο αυτό να γίνει υπό την εποπτεία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το οποίο έχει να επιδείξει έργο και εμπειρία, για να μπορέσουμε να είμαστε οργανωμένοι και έτοιμοι σε κάθε επίθεση που θα γίνεται πλέον στον δημόσιο τομέα και αναφέρομαι σε υπουργεία και δημόσιους οργανισμούς.

Ο λόγος που γίνεται αυτή η δημόσια πρόταση είναι διότι η κυβερνοασφάλεια θέλει γνώση και συντονισμό, καθόσον μπορούν να γίνονται πολλά χτυπήματα ταυτόχρονα σε πολλούς στόχους από ένα σημείο ή και το αντίθετο, άρα χωρίς συντονισμό και γνώση, δεν θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

* Ο Μανώλης Σφακιανάκης είναι ιδρυτής της δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αντιστράτηγος ε.α ΕΛΑΣ, Πρόεδρος Εθνικού Κέντρου Κυβερνοασφάλειας και Ειδικός Ερευνητής Διαδικτυακών Εγκλημάτων.


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v