Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αττική: Μια Περιφέρεια όπου κανείς δεν θα μένει πίσω

Το σχέδιό του για την Περιφέρεια Αττικής καταθέτει ο υποψήφιος με τον συνδυασμό «Αττική Μπροστά» Νίκος Χαρδαλιάς. Οι κεντρικοί άξονες του προγράμματός του.

Αττική: Μια Περιφέρεια όπου κανείς δεν θα μένει πίσω
  • του Νίκου Χαρδαλιά*

Η Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών φτάνει. Ζητώ την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας για να διεκδικήσω και να παλέψω γι’ αυτούς. Για να είμαι δίπλα τους, απέναντι στα προβλήματά τους, στο πεδίο και όχι στο γραφείο. Για να αντιμετωπίσουμε μαζί τα προβλήματα της καθημερινότητας και τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική κρίση. Να μειώσουμε τους κινδύνους και την ανασφάλεια στις γειτονιές, τις δουλειές μας και τους δρόμους.

Παρουσιάσαμε τους τελευταίους δύο μήνες συγκροτημένο πρόγραμμα για μια Αττική πιο παραγωγική, πιο ασφαλή, πιο πράσινη, αλλά και πιο κοινωνική, πιο ανθρώπινη.

Θέλουμε η Περιφέρεια Αττικής να εξαντλεί κάθε δυνατότητα στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής, στα συστήματα κοινωνικής προστασίας, στη λειτουργία των δομών κοινωνικής πρόνοιας, στην ενίσχυση των δομών που αφορούν στην εκπαίδευση και τη δημόσια Υγεία. Θέλουμε η συμβολή της Περιφέρειας Αττικής στην υλοποίηση κοινωνικών δράσεων να είναι αποφασιστική. Και αυτό αποτελεί κεντρικό άξονα του προγράμματος και των δεσμεύσεών μας απέναντι στους πολίτες.

Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχιστεί και θα βελτιωθεί η λειτουργία των 292 κοινωνικών δομών: Σε όλα δηλαδή τα Κέντρα Κοινότητας, τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, τις δομές αστέγων, τις στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης, τις δομές υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών. Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα για τη στήριξη των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας, αλλά και των ανέργων.

Θα υπάρξουν για τον σκοπό αυτό προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης-κατάρτισης και θα μπει σε λειτουργία μηχανισμός διάγνωσης των αναγκών αγοράς εργασίας. Ταυτόχρονα, θα ενισχύσουμε την κοινωνική οικονομία και την επιχειρηματικότητα, όπως και τη συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας.

Συγκεκριμένες δράσεις θα υλοποιηθούν για τις χρόνια επιβαρυμένες - περιθωριοποιημένες κοινωνικές ομάδες, καθώς και για τη βελτίωση της προσβασιμότητας σε όλο το φάσμα της καθημερινότητας των πολιτών.

Όσον αφορά στη δημόσια Υγεία, προγραμματίζουμε την περαιτέρω ενίσχυση των δημόσιων δομών της Αττικής με σύγχρονο εξοπλισμό, όπως και την ολοκλήρωση της προμήθειας των 52 ασθενοφόρων, των 8 κινητών μονάδων και των 20 μοτοσικλετών για την ενίσχυση του έργου του ΕΚΑΒ. Θα προχωρήσουμε επίσης στην κατασκευή αστικού Κέντρου Υγείας στην Ανατολική Αττική.

Ξέρουμε όλοι ότι η πρόληψη και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αποτελούν τα πρώτα σημαντικά βήματα για ένα αποτελεσματικό σύστημα υγείας. Γι’ αυτό, η προώθηση σχετικών προγραμμάτων και δράσεων αποτελεί βασική προτεραιότητά μας. Δεν ξεχνάμε όμως τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, απόμαχους της εργασίας, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας και το δικαίωμά τους για ήσυχα και αξιοπρεπή γηρατειά. Σχεδιάζουμε γι’ αυτό την παροχή υποστήριξης ενεργής και υγιούς γήρανσης.

Όσον αφορά στην εκπαίδευση των παιδιών μας, που αποτελεί την έγνοια κάθε οικογένειας, προγραμματίζουμε την κατασκευή σύγχρονων σχολικών υποδομών και την αναβάθμιση υφιστάμενων σε επίπεδο προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Θα συμβάλουμε παράλληλα ώστε τα δημόσια σχολεία να προμηθευτούν σύγχρονο εκπαιδευτικό εξοπλισμό, για την καλύτερη λειτουργία τους.

Αναλαμβάνουμε ταυτόχρονα την υποχρέωση να ενισχύσουμε τα Α.Ε.Ι. που λειτουργούν στα όρια της Περιφέρειας, για τη βελτίωση της προσβασιμότητας και της ασφάλειας και την προμήθεια εκπαιδευτικού εξοπλισμού. Και βέβαια να συμβάλουμε στο εκπαιδευτικό έργο με παροχή υποτροφιών αριστείας.

Αυτό είναι το σχέδιό μας για μια πιο κοινωνική Αττική, μια Περιφέρεια όπου κανείς δεν θα μένει πίσω. Και είμαι αισιόδοξος ότι οι συμπολίτες μας θα το επικυρώσουν την Κυριακή και, όλοι μαζί, θα πάμε την Αττική Μπροστά.

* Ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Επικεφαλής συνδυασμού ΑΤΤΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ.


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v