Ο Τύπος της Πέμπτης

Οι αντιδράσεις της ΔΕΗ για το θέμα της Αλουμίνιον, η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων ΟΠΑΠ-Πρακτόρων, η συμμαχία Proton-Hapoalim, τα σχέδια της Εμπορικής για αύξηση του μεριδίου αγοράς της, το ”ντεμπούτο” της ΕΝ.Α., είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Οι αντιδράσεις της ΔΕΗ για το θέμα της Αλουμίνιον, η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων ΟΠΑΠ-Πρακτόρων, η συμμαχία Proton-Hapoalim, τα σχέδια της Εμπορικής για αύξηση του μεριδίου αγοράς της, το ”ντεμπούτο” της ΕΝ.Α., είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

ΔΕΗ: Εντονότατα ενοχλημένος από το χαρακτήρα της συνεργασίας της ΔΕΗ με την Αλουμίνιον της Ελλάδος του ομίλου Μυτιληναίου, εμφανίστηκε χθες στην ειδική για τις ΔΕΚΟ επιτροπή της Βουλής ο πρόεδρος του ΔΣ της Επιχείρησης, κ. Π. Αθανασόπουλος, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι δεν γίνεται (η ΑτΕ) να είναι ταυτόχρονα ανταγωνιστές, προμηθευτές και καταναλωτές. Όπως σημειώνει η ”Καθημερινή”, ο κ. Αθανασόπουλος επέμεινε για την συνεργασία με την γερμανική RWE.

Εξάλλου, σύμφωνα με τη ”Ναυτεμπορική”, ο κ. Αθανασόπουλος τόνισε ότι η ΔΕΗ είναι αποφασισμένη να επεκταθεί δυναμικά στο χώρο του φυσικού αερίου, προκειμένου να διασφαλίσει τη βιωσιμότητά της σε βάθος χρόνου, ενώ ξεκαθάρισε ότι η Επιχείρηση δεν πρόκειται να μεταβιβάσει το δικαίωμά της για την εξαγορά του 30% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ.

ΟΠΑΠ: Με καλούς ρυθμούς προχωρά η διαπραγμάτευση της διοίκησης του ΟΠΑΠ με τους πράκτορες για τη νέα δικαιοπρακτική σχέση που επιδιώκουν να δημιουργήσουν οι δυο πλευρές, γράφει η ”Καθημερινή”, σημειώνοντας πως σύμφωνα με το σχέδιο σύμβασης που έδωσε ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ στα στελέχη του οργανισμού για σχολιασμό, η διοίκηση του ΟΠΑΠ αποδέχεται όλα τα σημεία που έχουν θέσει οι πράκτορες εν όψει της νέας σύμβασης, εκτός του όρου της τριετούς αποζημίωσής τους εφόσον δεν ανανεωθεί η άδεια του ΟΠΑΠ το 2020.

Proton: Θέμα ημερών είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η επίτευξη στρατηγικής συμμαχίας μεταξύ της Proton Bank και της ισραηλινής τράπεζας Hapoalim, η οποία αναμένεται, εκτός απροόπτου, να εξαγοράσει το 33% της Proton Bank και εν συνεχεία να προχωρήσει σε Δημόσια Πρόταση, γράφει η ”Ημερησία”. Όπως αναφέρει, παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι το τίμημα θα κινηθεί στην περιοχή των 9-10 ευρώ ανά μετοχή.

Εμπορική Τράπεζα: Επιθετικές πρωτοβουλίες για την αύξηση του μεριδίου αγοράς στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις λαβαίνει η Εμπορική. Όπως αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”, η τράπεζα επιδιώκει τη διεύρυνση του μεριδίου στο 8,3% φέτος, από 7% το 2007, με στόχο το 10,90% ως το 2011 και προβλέπει για το τρέχον έτος αύξηση εργασιών με ρυθμό 30%.

Aegean: Βελτίωση των οικονομικών μεγεθών ανακοίνωσε η Aegean Airlines για το 2007. Όπως αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”, η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ύψους 35,8 εκατ. ευρώ, 39% υψηλότερα σε σχέση με το 2006.

Alumil: Η Αλουμύλ διευρύνει την παρουσία της στα Αραβικά Εμιράτα, καθώς θα προμηθεύσει με συστήματα αλουμινίου μεγάλο κτιριακό συγκρότημα στο Εμιράτο του Αμπου Ντάμπι, συνολικής επένδυσης 170 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με πληροφορίες της ”Καθημερινής”.

Ροδόπη: Μέσα στο επόμενο 15ήμερο φιλοδοξεί η ΑΤΕ να ολοκληρώσει την αξιολόγηση των τεσσάρων δεσμευτικών οικονομικών προσφορών που υποβλήθηκαν για την εξαγορά της γαλακτοβιομηχανίας Ροδόπη. Όπως αναφέρει η ”Ημερησία”, στην τελική φάση του διεθνούς διαγωνισμού συμμετέχουν η Εβροφάρμα, η Νεογάλ, η Τυράς και η πολυεθνική συνεταιριστική Friesland. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι προσφορές θα ”ανοίξουν” σήμερα στις 10 το πρωί.

Εθνική Τράπεζα: Δυο ακίνητα-χρυσάφι πουλάει στο κέντρο της Αθήνας η Εθνική Τράπεζα. Σύμφωνα με το ”Κέρδος”, πρόκειται για δυο ακίνητα επί της οδού Σταδίου, τα οποία πωλούνται έναντι συνολικού τιμήματος 30 εκατ. ευρώ.

Εναλλακτική Αγορά: Ξεκινά σήμερα τη λειτουργία της η Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου της Αθήνας. Όπως αναφέρει η ”Ημερησία”, η διαπραγμάτευση των μετοχών στην ΕΝ.Α. θα διαρκέσει μια ώρα και συγκεκριμένα από τις 12:30 έως τις 13:30, ενώ η διαδικασία προσυνεδρίασης θα ξεκινά στις 10:00 και θα μπορούν να πραγματοποιούνται συναλλαγές και μετά τη λήξη της συνεδρίασης στην τιμή κλεισίματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v