Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Οι εξελίξεις από το μέτωπο της ΔΕΗ, η μείωση των χορηγικών-διαφημιστικών δαπανών από τον ΟΠΑΠ, η πρόθεση της κυβέρνησης για αποκρατικοποίηση λιμανιών της περιφέρειας και η φημολογία για τις τράπεζες που βρίσκονται στο στόχαστρο του κ. Ν. Σαουίρις είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Ο Τύπος της Τρίτης
Οι εξελίξεις από το μέτωπο της ΔΕΗ, η μείωση των χορηγικών-διαφημιστικών δαπανών από τον ΟΠΑΠ, η πρόθεση της κυβέρνησης για αποκρατικοποίηση λιμανιών της περιφέρειας και η φημολογία για τις τράπεζες που βρίσκονται στο στόχαστρο του κ. Ν. Σαουίρις είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

ΔΕΗ: Η κρίσιμη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ για την έγκριση των μνημονίων συνεργασίας με τη γερμανική RWE και τη Χαλυβουργική αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα, εν τω μέσω αντιδράσεων της ΓΕΝΟΠ, αναφέρει η ”Καθημερινή”. Εν τω μεταξύ, σε δημόσια αντιπαράθεση εξελίσσεται η διαφορά ΔΕΗ και ομίλου Μυτιληναίου για το μέλλον της ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας της Αλουμίνιον της Ελλάδος. Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο όμιλος Μυτιληναίου σε ανακοίνωσή του διευκρίνισε ορισμένα σημεία της διαφοράς και παράλληλα, εμμέσως πλην σαφώς, επιτέθηκε στη διοίκηση της ΔΕΗ για τη στάση που έχει κρατήσει, ενώ η Επιχείρηση απάντησε κάνοντας λόγο για ”ανακρίβειες και μισές αλήθειες”.

ΟΠΑΠ: Μετά τη διακοπή χρηματοδότησης της υπολειτουργούσας θυγατρικής ΟΠΑΠ Υπηρεσιών και την προσπάθεια να ”δέσει” σε μακροπρόθεσμη βάση τη συνεργασία του ΟΠΑΠ με τους πράκτορες, τα νέα στοιχήματα του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του οργανισμού είναι η επιβολή τάξης στο πρόγραμμα χορηγιών και διαφημίσεων της εταιρίας αλλά και η αλλαγή πολιτικής σε ό,τι αφορά το καθεστώς προμηθειών του οργανισμού. Όπως αναφέρει το ”Βήμα”, σύμφωνα με τον κ. Χατζηεμμανουήλ, το 2008 θα επιχειρηθεί μείωση της τάξεως του 10% στο χορηγικό-διαφημιστικό πρόγραμμα του ΟΠΑΠ, που το 2007 είχε ανέλθει σε 120 εκατ. ευρώ.

Τράπεζες: Την τράπεζα-στόχο του κ. Ναγκίμπ Σαουίρις αναζητά η αγορά. Σύμφωνα με το ”Κέρδος”, στο μοντέλο που περιέγραψε ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας φαίνεται ότι ταιριάζει η FBBank, ενώ η Aspis Bank και η Attica Bank είναι επίσης πρόσφορες περιπτώσεις.

ΟΤΕ: Τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο αναμένεται η εισαγωγή της ρουμανικής θυγατρικής του ΟΤΕ RomΤelecom στις χρηματιστηριακές αγορές Βουκουρεστίου, Λονδίνου και Βιέννης, σύμφωνα με την ”Ημερησία”.

Cosmote: Η ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενδέχεται να ζητήσει τη συνδρομή των ελεγκτικών αρχών της CESR (Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Εποπτικών Αρχών Κεφαλαιαγοράς) για το πόρισμα που έχει συνταχθεί σχετικά με τις συναλλαγές της μετοχής Γερμανός, γράφει η ”Καθημερινή”.

Jumbo: Οι πωλήσεις της Jumbo για τους πρώτους έξι μήνες της χρήσης της αυξήθηκαν κατά 17,4% σε 238,5 εκατ. ευρώ, τα EBITDA κατά 20,3% σε 72,4 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη εμφάνισαν άνοδο 21,4% κι έφτασαν στα 48,2 εκατ. ευρώ, αναφέρει η ”Εξπρές”.

ΑΕΓΕΚ: Στην υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του έργου ”Saranda - Konispol (Sagiada) Road Civil Works Contract” στην Αλβανία, προϋπολογισμού 28,8 εκατ. ευρώ, προχώρησε η ΑΕΓΕΚ, αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”.

Proton Bank: Μέχρι την Τετάρτη αναμένεται να κλείσει η συμφωνία μεταξύ της ισραηλινής τράπεζας Hapoalim και της Proton Bank, σύμφωνα με την εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”.

Τράπεζα της Ελλάδος: Αναφερόμενη στις αναμενόμενες διοικητικές αλλαγές στην Τράπεζα της Ελλάδος, η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο” σημειώνει πως σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο κ. Ν. Γκαργκάνας θα παραμείνει διοικητής της, ενώ θα υπάρξουν αλλαγές στις θέσεις των υποδιοικητών.

Λιμάνια: Νέο γύρο αποκρατικοποιήσεων λιμενικών υπηρεσιών, με επίκεντρο αυτή τη φορά τα λιμάνια της περιφέρειας, ετοιμάζει η κυβέρνηση για το επόμενο διάστημα, μετά την ολοκλήρωση των διαγωνισμών που αφορούν στις παραχωρήσεις των εμπορευματικών σταθμών σε ΟΛΠ - ΟΛΘ. Στο επίκεντρο της εφαρμογής της νέας λιμενικής πολιτικής μπαίνουν, σύμφωνα με την ”Ημερησία”, λιμάνια της Β. Ελλάδας (Βόλος, Ηγουμενίτσα, Αλεξανδρούπολη), για τα οποία έχει όπως φαίνεται εκδηλωθεί ενδιαφέρον από εταιρίες που θα λάβουν μέρος στους διαγωνισμούς για τον Πειραιά και κυρίως για τη Θεσσαλονίκη. Επίσης, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το ΥΕΝ εξετάζει παράλληλα αν είναι συμφέρουσα οικονομικά λύση η είσοδος στο χρηματιστήριο λιμανιών όπως είναι η Πάτρα, τα οποία πληρούν τα απαιτούμενα κριτήρια κερδοφορίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v