Σίγουρα λεφτά... στο Καπανδρίτι

Χθες η ”μπίλια” έκατσε ακριβώς στη μέση, επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη πωλητών προς το άνω άκρο και αγοραστών χαμηλότερα. Ενδιαφέρον, θα μου πείτε, σε ό,τι αφορά τη spot αγορά και βεβαίως τα παράγωγα. Είναι πολλοί όμως εκείνοι που ακόμη φυσούν τα δάχτυλά τους...

Σίγουρα λεφτά... στο Καπανδρίτι
Σίγουρα λεφτά... στο Καπανδρίτι

Πολύ καλημέρα σας, κυρίες και κύριοι.

Συνεδρίαση επιβεβαιωτικού χαρακτήρα η χθεσινή, με το εύρος διακύμανσης των 4.150 – 4.500 μονάδων του Γενικού Δείκτη να κρατεί καλά.

Χθες η ”μπίλια” έκατσε ακριβώς στη μέση, επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη πωλητών προς το άνω άκρο και αγοραστών χαμηλότερα. Ενδιαφέρον, θα μου πείτε, σε ό,τι αφορά τη spot αγορά και ενδεχομένως ακόμη περισσότερο τα παράγωγα.

Μάλιστα. Θα συμφωνήσω απολύτως. Πλην όμως όσοι υιοθετούν ένα ”top - down approach” και βλέπουν πότε σορτάρουν οι ξένοι για να παίξουν ποντάροντας σε ριμπάουντ της Εθνικάρας ή άλλων τραπεζικών χαρτιών, κινδυνεύουν να κάψουν άσχημα τα δαχτυλάκια τους... Ωραίο το παίγνιον, αλλά ριψοκίνδυνο.

Τώρα, για όσους υιοθετούν μία πιο μακροπρόθεσμη προσέγγιση, πρέπει να σημειώσουμε την άποψη ότι η αγορά δεν αναμένεται να ξεφύγει από αυτό το εύρος διακύμανσης, παρά μόνον με την ”είδηση” που θα κάνει τη διαφορά. Προς τα επάνω ή προς τα κάτω.

Έτσι, αν εξαιρέσουμε όσους βλέπουν το κατάμαυρο (και λόγω όψης) πετρελαϊκό φάσμα να κινείται απειλητικά για τις διεθνείς τιμές, λογικά πρέπει να περιμένουμε το α’ τρίμηνο και τα αποτελέσματά του για να δούμε προς τα πού πάει η αγορά.

Ακόμη και τότε, όμως, το ”μαγαζί” έχει επανειλημμένως δείξει στο παρελθόν ότι είναι πανέτοιμο να αγνοήσει τα τυχόν καλά μαντάτα που θα έρθουν στο διάβα του, εάν το κλίμα παραμένει αρνητικό... ”απ’ έξω”.

Αντίστοιχα, αν το α’ τρίμηνο αποδειχτεί χαμηλότερο των προσδοκιών, φερ’ ειπείν (εντελώς τυχαίο το παράδειγμα) για τον τραπεζικό τομέα, θα μπορέσουμε να αποχαιρετήσουμε το 4.150 με ένα απλό ”άντε γεια...”.

Όπως λέγει και ο άρχων Αθανάσιος, ”η μεταβλητότητα στις αγορές διανύει ”πεδίον δόξης λαμπρόν”. Έχει απόλυτο δίκιο για τη σημερινή εικόνα ο Αθανάσιος, έλα όμως που έτσι είναι οι αγορές. Αλλιώς θα αγοράζαμε κανένα χωραφάκι στο Καπανδρίτι ή ομόλογα και θα περιμέναμε...

Ν.Γ. Δρόσος

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v