Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιτόπιος βηματισμός, ούτε καν τροχαδάκι

Αν και έχω μια σχεδόν ακαταμάχητη επιθυμία να πιστέψω ότι από εδώ και πέρα το ταμπλό θα έχει χρώμα βαθύ πράσινο, δεν μου βγαίνει. Με αυτούς τους τζίρους αφενός δεν μου βγαίνει και αφετέρου το ”μαγαζί” δεν μπορεί να πάει πουθενά.

Επιτόπιος βηματισμός, ούτε καν τροχαδάκι
Φίλτατοι, πολύ καλημέρα σας

Αν και έχω μια σχεδόν ακαταμάχητη επιθυμία να πιστέψω ότι η χθεσινή συνεδρίαση δεν είχε απολύτως επιβεβαιωτικό χαρακτήρα για το διαβόητο εύρος των 4.150-4.500 μονάδων του δείκτη, ότι οι πωλήσεις στην Εθνική έχουν οριστικά τερματιστεί, ότι οι απανταχού ”σορτάκηδες” στο χαρτί έχουν εξοστρακιστεί στο πυρ το εξώτερον αλλά και ότι από εδώ και πέρα το ταμπλό θα έχει χρώμα βαθύ πράσινο, δεν μου βγαίνει.

Με αυτούς τους τζίρους αφενός δεν μου βγαίνει και αφετέρου το ”μαγαζί” δεν μπορεί να πάει πουθενά. Ορισμένοι, εμφανώς και άνευ περιστολών –και καλά κάνουν οι άνθρωποι, εδώ που τα λέμε- προσπαθούν με τεχνικό τρόπο να τηρήσουν τα προσχήματα.

Επιτόπιος βηματισμός, ούτε καν τροχαδάκι. Τα μόνα, έτσι, κάπως ενδιαφέροντα στοιχεία αφορούν σε επιμέρους αγοραστικές κινήσεις, απόλυτα επιλεκτικές και σε μεγάλο βαθμό βασισμένες στην ειδησεογραφία των αποτελεσμάτων, όπως λέγει και ο φίλτατος Αθανάσιος.

Από εκεί και μετά, σε ό,τι αφορά το πραγματικά ενδιαφέρον κομμάτι του ταμπλό, τις τράπεζες, ίσως -λέγω ίσως- να ήταν χρήσιμο να ρίχναμε και μια ματιά στη λεγόμενη ”καταθετική βάση” των διαφόρων πιστωτικών ιδρυμάτων.

Άλλους τους βλέπω να κάνουν προσφορές, άλλους πάλι όχι. Η απόλυτη κυριαρχία της ΕΤΕ και του Τ.Τ. πώς τα πάει στις ημέρες μας; Στέκει καλά; Ενδιαφέρον το βρίσκω τούτο.

Από την άλλη, βλέπω ότι το Αμέρικα ”έγραψε” στα παλαιότερα των υποδημάτων του τη μάλλον θετική πορεία των ευρωαγορών και ότι συνέχισε τη βαθύτατα αβέβαιη πορεία του και επαναφέρω το ενδιαφέρον μου αμιγώς στην επισκόπηση του εκεί κλίματος παρά του εγχωρίου. Διότι κακά τα ψέματα, φίλτατοι, αν βήξουν αυτοί, εμείς θα κρεβατωθούμε…

Ν.Γ. Δρόσος

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v