Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποιος φοβάται τον Χρήστο Ράμμο;

Η άρνηση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας να δεχθεί την πρόταση του προέδρου της ΑΔΑΕ να καταθέσει ενώπιόν της, ουδεμία τιμή περιποιεί στα κοινοβουλευτικά πράγματα της χώρας. Οι λόγοι είναι απλοί…

Ποιος φοβάται τον Χρήστο Ράμμο;

Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Μπορεί, όντως, να μην υπάρχουν αυτόκλητοι καλεσμένοι στις επιτροπές της Βουλής, όπως δήλωσε χθες ο πρόεδρός της Κ. Τασούλας. Μπορεί, όντως, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Θαν. Μπούρας, ο κ. Χρ. Ράμμος, πρόεδρος της ΑΔΑΕ, να ήταν παρών στις 4 από τις 6 συνεδριάσεις της Επιτροπής ή το αίτημά του για ακρόαση να ήταν πράγματι εκτός ημερήσιας διάταξης.

Μπορεί, τέλος, όπως εκτίμησε ο φίλτατος Δημήτρης Μαρκόπουλος, βουλευτής της ΝΔ, ο κ. Ράμμος να επιθυμεί να πολιτικοποιήσει την Ανεξάρτητη Αρχή της οποίας προΐσταται ή να είναι όντως προσχηματική η χθεσινή αντίδραση και αποχώρηση από τη συνεδρίαση της Επιτροπής, της  αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακόμη κι αν συντρέχει οποιοσδήποτε εκ των παραπάνω λόγων ή και όλοι μαζί ταυτοχρόνως, το ερώτημα παραμένει το ίδιο: γιατί αρνείται να ακούσει όσα έχει να καταθέσει, όντως αυτόκλητα, ο πρόεδρος της Αρχής Χρ. Ράμμος σε μία διαρκή κοινοβουλευτική επιτροπή, η οποία έχει ως μόνο αντικείμενο τους θεσμούς και τη διαφάνεια;

Διότι όσα διαδραματίστηκαν χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής της, ουδεμία τιμή περιποιούν στην κοινοβουλευτική ζωή του τόπου και στη δέσμευση της κυβερνητικής πλειοψηφίας περί πλήρους διαφάνειας στην υπόθεση των υποκλοπών. Αντίθετα, το μόνο το οποίο επιτυγχάνεται δια της άρνησης της πρότασης του κ. Ράμμου να καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής είναι ο σχηματισμός αρνητικών εντυπώσεων ως προς τα κίνητρα των μελών της επιτροπής, τα οποία εμφανίζονται να ανησυχούν ή να φοβούνται σε σχέση με όσα έχει να καταθέσει ενώπιόν τους ο κ. Ράμμος. Τι φοβούνται και ποιον πιστεύουν ότι προστατεύουν;

Δεν αντιλαμβάνονται ότι με τη στάση τους, εφόσον όντως συντρέχουν οι τρεις παραπάνω λόγοι, βάζουν «βούτυρο στο ψωμί» όσων μιλούν για προσπάθεια συσκότισης της υπόθεσης; Δεν αντιλαμβάνονται ότι έτσι απελευθερώνονται οι δυνάμεις που στέκουν πρόθυμες να κάνουν λόγο για συγκεκριμένη προσπάθεια αποτροπής της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, εκ μέρους  της κυβερνητικής πλειοψηφίας, από τη «διερεύνηση των θεσμικών παρεκτροπών» όπως υποστήριξε χθες το μέλος της επιτροπής και εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Κατρούγκαλος;

Ακόμη, όμως, κι αν οι ίδιοι δεν αντιλαμβάνονται αυτά τα πράγματα, ας είναι βέβαιοι ότι το εκλογικό σώμα, που τους παρακολουθεί ανελλιπώς, έχει πλήρη αντίληψη όσων διαδραματίζονται. Κι ακόμη κι αν δεν έχει ήδη σχηματίσει, ας είναι βέβαιοι οι φίλτατοι της Επιτροπής, ότι με τη στάση τους κεντρίζουν το ενδιαφέρον όσων νόμιζαν, έως τώρα, ότι έργο της επιτροπής ήταν η διαφάνεια και όχι η συσκότιση.

Όποιες κι αν είναι οι προβλέψεις του Κανονισμού της Βουλής και όποια κι αν ήταν η ημερήσια διάταξη των θεμάτων που θα απασχολούσαν την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, το αίτημα ακρόασης του κ. Ράμμου όφειλε να έχει γίνει αποδεκτό. Διότι, δι' αυτού του τρόπου η συγκεκριμένη Επιτροπή θα καταδείκνυε ότι όντως δεν έχει να φοβηθεί τίποτε ή να προστατεύσει κάποιον ή κάποιους.

Όσο δε για τις αιτιάσεις περί πολιτικοποίησης του θέματος ή της ΑΔΑΕ με τις ενέργειες του προέδρου της, ας μην ανησυχούν. Το θέμα είναι ήδη βαθύτατα πολιτικό και παραμένει στην επικαιρότητα εξαιτίας της συστηματικής προσπάθειας συσκότισής του.

Ας έρθουν, εντέλει, όλα στο φως. Τα «άπλυτα» των μεν και τα «άπλυτα» των δε. Ποιος φοβάται;


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v